Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek: Půl milionu na účtu? Žádný úplatek, ušetřil jsem je! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek: Půl milionu na účtu? Žádný úplatek, ušetřil jsem je!

Jiří Čunek si prý peníze ušetřil
Jiří Čunek si prý peníze ušetřil

PRAHA – Výpisy z bankovních účtů se možná stanou osudnými šéfovi KDU-ČSL, senátorovi a zároveň ministrovi pro místní rozvoj Jiřímu Čunkovi.

Výpisy z bankovních účtů se možná stanou osudnými šéfovi KDU-ČSL, senátorovi a zároveň ministrovi pro místní rozvoj Jiřímu Čunkovi. Je totiž podezřelý, že ve funkci vsetínského starosty přijal půlmilionový úplatek od realitní firmy H&B REAL. A právě výpisy mají dokazovat, že si ho Čunek vzal. Šéf lidovců ovšem tvrdí, že onen půlmilion není úplatek, ale jeho vlastní úspory. Prý měl peníze schované doma a pak je najednou uložil…

V dokumentu, který poslala policie Senátu, se píše, že krátce před tím, než si Čunek uložil na svůj účet 499 000 korun, vyzvedla realitní firma H&B REAL ze svého účtu 497 000 Kč. Ta se Vsetínem v době, kdy byl Čunek jeho starostou, podnikala na trhu s byty. „Jde o částku, kterou jsem zcela prokazatelně vydělal a ušetřil. Stavěli jsme s manželkou dům,“ tvrdil deníku Aha! Čunek. Zvláštní je, že na uspořený půlmilion se nepamatuje ani jeho manželka. Čunek nemůže být stíhán, protože má senátorskou imunitu. Policie už požádala Senát, aby Čunka vydal. Pokud to neudělá do 11. února, bude případ promlčen, protože uplyne pětiletá lhůta. Jiří Čunek ale prohlásil, že se imunity vzdá.

Šéf lidovců za podivné nepokládá ani to, že měl půl milionu volně doma. „Jsou to prostě peníze, které jsem měl jinde než na bankovních účtech,“ tvrdil Čunek.

Není to první případ, kdy rozčeřil veřejné mínění. Vše začalo sporným vystěhováním asi stovky romských neplatičů ze Vsetína. Policie zkoumá také údajné zneužívání tankovací karty k soukromým účelům a řeší spor s bývalou sekretářkou, která ho obvinila ze sexuálního obtěžování a vydírání.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.