Úlovek naší čtenářky: Pýchavka vážící 1,9 kg! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Úlovek naší čtenářky: Pýchavka vážící 1,9 kg!

Obří pýchavka!
Obří pýchavka! (Foto čtenáře Aha!)

Houbařům začínají opravdové žně. Včera mykologové radili vyrazit do lesa, čtenáři Aha! je vzali za slovo a hned se chlubí...

Pořádný úlovek, obří pýchavku z lesa u Záhořan, přinesla paní Věra. „Vypadá to jako dívčí prdelka a váží kilo devadesát,“ popsala úlovek. Jestli nemáte žádný plán na víkend, vezměte košík, nožík a vyražte na oblíbená místa. „Když nebude sucho, porostou houby nejméně do půlky září,“ tvrdí mykolog Pavel Špinar.

Pýchavka obsahuje látky, které se popisují jako účinní pomocníci v boji s rakovinou prsu a krve, leukémií.

Recept: Pýchavka na paprice

Potřebuje:

4 hrnky oloupaných a na kousky nakrájených pýchavek, 2 zelené papriky, 4 lžíce tuku, 1 cibule, 1 lžička papriky, sůl, vývar, 1 kelímek zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky.

Postup:

Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme papriku, pýchavku a za občasného podlévání vývarem dusíme 15 minut. Pak vmícháme na nudličky nakrájené papriky, osolíme a dusíme, až papriky změknou. Zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme.

Obří pýchavka!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.