Rodinné drama exministryně Dany Juráskové: Manžel ji chtěl zabít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Rodinné drama exministryně Dany Juráskové: Manžel ji chtěl zabít!

Dana Jurásková
Dana Jurásková (Aha! - Zbyněk Schnapka, ara)

Chtěla se rozvést, proto měla zemřít! Bývalou ministryni zdravotnictví a současnou šéfku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Danu Juráskovou (51) chtěl zavraždit manžel Vlastimil (54). Nyní mu hrozí až 20 let vězení.

Exministryni Juráskové to v manželství neklapalo. Letos na jaře se od muže odstěhovala a chtěla se rozvést. Ten se ale rozhodl, že bez ní žít nebude. Naložil ji do auta, zamkl dětské pojistky a vezl na chalupu. Když se ho cestou zeptala, jestli jí chce zabít, odpověděl, že ano.

Ve Vejvanově na Rokycansku Jurásek zastavil na návsi. Manželka si přála naposledy vidět fotky svých dětí. „Chtěla z auta utéct, manžel jí ale držel pod krkem. Kousla ho do ruky. Chytil jí za nohy a ruce a tahal jí zpět,“ popsal bitku státní zástupce Jakub Kubias. Jurásková se nakonec z vozu dostala. „Ležela na silnici a muž jí fackoval. Křičela pomoc, on mě zabije. S kolegou jsme zabránili, aby jí mlátil. On skočil do auta a začal na nás najíždět. Sebrali jsme mu klíčky a čekali, až přijela policie,“ řekl starosta Vejvanova Luboš Špilar.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.