Další ničivá vichřice! A v úterý přijde sníh! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Další ničivá vichřice! A v úterý přijde sníh!

Silný vítr komplikoval včera život lidem na celém území republiky.
Silný vítr komplikoval včera život lidem na celém území republiky. (: ČTK)

PRAHA – Českem se znovu prohnala vichřice. Lámala stromy, ničila střechy. A bude hůř! K večeru se k republice začal blížit orkán, který je schopen smést ze silnice i náklaďáky! Zároveň ale včera padaly teplotní rekordy…

Na Božím Daru vichřice utrhla střechu kostela, v Doubravě na Chebsku spadl strom na dráty elektrického vedení a ve Vlašimi vyvrátila několik stromů. Problémy měla i letadla, ČSA musela kvůli silnému větru zrušit dva lety do Londýna a Amsterodamu.Vichr by nás měl potrápit až do soboty. Na horách by měl dosahovat rychlosti až 145 km/h, v nížinách 125 km/h. Hrozí výpadky proudu.

Přitom do příchodu orkánu u nás padaly teplotní rekordy jeden za druhým! A to hned na několika místech republiky.

A kdy konečně napadne sníh? O víkendu má ještě pršet a teploty se vyšplhají přes 10 °C. Od neděle se začne ochlazovat, na horách začne sněžit. V pondělí už nebude víc než 6 °C a v úterý má konečně padat sníh i v nížinách! V dalších dnech bude sněžit jen občas, obloha se vyjasní.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.