Vyretušovaným modelkám odzvonilo: Teď frčí přirozená nedokonalost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vyretušovaným modelkám odzvonilo: Teď frčí přirozená nedokonalost!

Fotografie
Fotografie (internal)

Tuhle ubereme špíček, ořízneme faldíky, vybělíme zoubek, přidáme stín do dekoltu, aby byl hlubší. Běžná praxe, počítačové programy na úpravu fotek svedou lepší práci než nejlepší plastický chirurg. Do boje proti digitálním retuším teď ale vytáhl britský obchoďák Debenhams.

Modelky do katalogů a na billboardy profrčí photoshopem a vypadají dokonale božsky. Jenže, kde je realita? Tohle je iluze. „Máme morální povinnost apelovat na zákaz retušování,“ vydali z obchodního domu prohlášení.

Jde údajně o neúctu k zákazníkům. Ideální těla manekýn spotřebitelky logicky frustrují. Puberťačky chtějí radikálně hubnout, hrozí jim anorexie, ale snímky z katalogů jsou vlastně nedosažitelným snem.


I holky na fotkách mají sem tam chybičku a grafik jim tu ubere, tu přidá. „Můžeme odstranit pigmentaci, upravit neposedný vlásek, jinak ovšem budeme podporovat pozitivní image těla i s jeho nedokonalostmi,“ stojí v memorandu. Prestižní obchodník volá po upřímnosti.

Tyhle triky nejsou nutné, ženám to sluší i tak, důležitá je osobitost a charisma, co z nich vyzařuje. A svět nechce být donekonečna klamán.1786334:gallery:true:true

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.