Zubaři už nebudou MUDr.! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zubaři už nebudou MUDr.!

Na zuby se vám už budou dívat zubaři s titulem MDDr.
Na zuby se vám už budou dívat zubaři s titulem MDDr. (Profimedia.cz)

PRAHA – »Předepíšu pudr, podpíšu se MUDr.« Tak s takovým titulem se do budoucna musí rozloučit budoucí zubaři. Už nebudou patřit mezi »obyčejné« doktory medicíny. Stanou se jen doktory zubní medicíny!

Po úspěšném vystudování lékařské fakulty na vysoké škole dostávali všichni studenti titul MUDr., který je zkratkou »Medicinae universae doctor«, tedy doktor veškerého lékařství. Nově ale budou zubaři jen MDDr. Proč?

Zubaři totiž nově nemusí studovat šest let jako ostatní lékaři, ale k získání titulu a možnosti léčit pacienty jim stačí jen pět let studia. Studenti se tak již nehlásí na stomatologii, ale nový obor – zubní lékařství.

„Lékaři s titulem MDDr. budou moci otevřít svou ordinaci ihned po studiu. Absolventi s titulem MUDr. musí pracovat tři roky pod dohledem zkušenějšího lékaře. Studium MDDr. klade větší důraz na praxi již během studia,“ uvedl prezident Stomatologické komory Jiří Pekárek.

Již příští rok si tak budeme moci nechat vyvrtat zub a udělat plombu u zubaře s titulem MDDr. Takto budou poprvé označováni zubaři, kteří nyní studují ve čtvrtém ročníku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.