Poslanec ČSSD Melčák: Možná dám vládě zelenou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poslanec ČSSD Melčák: Možná dám vládě zelenou!

Miloš Melčák
Miloš Melčák

PRAHA – Poslanec Miloš Melčák (ČSSD), který v závěru loňského roku opustil poslanecký klub sociálních demokratů, ale ve straně zůstal, je zatím jedinou levicovou nadějí trojkoalice pro hlasování o důvěře vlády. Melčák totiž nevyloučil, že před hlasováním odejde z jednacího sálu.

„Ano, existuje ta šance,“ řekl Melčák pro MFDnes. Vládě by pak stačilo 100 hlasů a ty trojkoalice má! ODS ale věří, že podporu Topolánkovu kabinetu vyjádří více sociálních demokratů.

Melčák se ale tvrdě brání nařčení, že by ho snad trojkoalice nějak „koupila“. Zvláště v sociální oblasti má prý k programu trojkoalice velké výhrady. Vznik trojkoaliční vlády chce prý ale proto, že je přesvědčen, že místo sociální demokracie je v tuto chvíli v opozici.

Premiér Mirek Topolánek (ODS) deníku Aha! ale řekl, že podobně smýšlejících poslanců je v ČSSD mnohem víc. „Akorát samozřejmě mají strach,“ tvrdí premiér.

Šéf ČSSD Jiří Paroubek totiž řekl, že pokud některý z poslanců ČSSD umožní vznik trojkoaliční vlády, bude on žádat, aby byl ze strany vyloučen.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.