Hana (60) z Poděbrad: Třikrát jsem porazila rakovinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Hana (60) z Poděbrad: Třikrát jsem porazila rakovinu!

„Musíte být optimisty a nic nevzdávat,“ tvrdí žena, která třikrát porazila zákeřnou rakovinu.
„Musíte být optimisty a nic nevzdávat,“ tvrdí žena, která třikrát porazila zákeřnou rakovinu. (Foto Aha! – Jan Doležal)

Energie má na rozdávání a životní optimismus by jí mohla závidět leckterá třicátnice. To, co Hana Zajícová (60) z Poděbrad musela prožít, ale rozhodně k závidění není. Statečná žena třikrát po sobě bojovala se zákeřnou rakovinou, třikrát po sobě se rvala se smrtí a třikrát po sobě zvítězila!

První zhoubný nádor v děloze našli lékaři Haně, když jí bylo 38 let. Říkala si, že není první ani poslední. „Všechno odebrali a myslela jsem si, že jsem z toho venku,“ řekla deníku Aha!.

Po šesti letech ale zažila šok, když jí doktoři objevili v děloze další zhoubný nádor. Opět následovaly chemoterapie, ale léčba byla nakonec znovu úspěšná. Před sedmi lety ale přišla další rána. Zákeřná rakovina tentokrát napadla slezinu. „Vzali mi ji i s kusem žaludku,“ popisuje uzdravená žena.

Myslela na smrt

Svět se Haně Zajícové najednou zhroutil a všechno začala vzdávat. „Myslela jsem si, že smrt je už fakt blízko,“ vzpomíná. Pak ale na nemocniční chodbě potkala starou ženu, která pro ni znamenala záchranu života. „Ptala se mě, jestli chci vidět vyrůstat vnoučata. V tu chvíli jsem si uvědomila, že musím bojovat,“popisuje.

Zázračné bylinky

Hana začala pít čaje z bylinek, které jí neznámá babička namíchala. „Všechny obtíže najednou zmizely a už sedm let jsem úplně zdravá a jiný člověk. Přestala jsem i kouřit, myslela jsem si, že nedám kafe bez cigarety, ale fakt to jde. Všechno jsem přehodnotila. Neřeším, jestli doma umyju za týden jedno okno nebo dvě. Prostě si užívám života,“ dodala Hana Zajícová. Sama se začala zajímat o přírodní medicínu a dnes pomocí bylinek pomáhá ostatním lidem.

Autor:  jad

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.