Zeman vyřešil problém s Putnou kompromisem: »Katolická buzna« bude profesorem, ale… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Zeman vyřešil problém s Putnou kompromisem: »Katolická buzna« bude profesorem, ale…

Budoucí profesor Martin C. Putna nese transparent na Prague Pride.
Budoucí profesor Martin C. Putna nese transparent na Prague Pride. (Foto Aha! – Ladislav Křivan)

Šalamounsky přešel tenký led nad problémem Martina C. Putny prezident Miloš Zeman. Jmenuje ho profesorem, předání dekretu ale přenechá ministru školství Petru Fialovi.

Zeman včera také požádal o úpravu zákona, aby jmenování v budoucnu prováděl ministr školství a nikoli hlava státu. Důvodem prezidentova nesouhlasu s Putnou bylo akademikovo veřejné vystupování a postoje. „Znovu zdůrazním, že si této osoby na základě důkazů, které jsem panu ministrovi předložil, absolutně nevážím,“ upozornil Zeman.

Prezident uvedl, že mu vadil Putnův transparent s nápisem »Katolické buzny zdraví Bátoru«, s nímž akademik přišel na přehlídku sexuálních menšin Prague Pride. Putna textem upozorňoval na tehdejšího vlivného úředníka ministerstva školství a představitele sdružení Akce D.O.S.T. Ladislava Bátoru, názorově blízkého exprezidentovi Václavu Klausovi. Prezidentovo rozhodnutí nejmenovat Putnu bez udání konkrétního důvodu pobouřilo akademiky, politiky i studenty.

Zeman si Putny neváží, přesto ho ale jmenuje.

Autor:  fab

Přečtěte si
erzet
24. 5. 2013 • 10:16

To je hnus, další buzna ,chce se mi blejt.

anezat
23. 5. 2013 • 19:16

jity
23. 5. 2013 • 10:37

Nevím jaký je pan Putna akademik, možná vynikající to mu neberu, ale co se týče ostatního chování, tak na mne to moc nezapůsobilo. Už jen to trapné video a jeho vystupování a takový lidé mají učit naše děti,

savaroman
23. 5. 2013 • 09:29

Kdyby pan Putna byl dobrý křesťan a katolík tak by nevystoupil s takovým transparentem a nesnažil se zviditelnit.

ddiabolka
23. 5. 2013 • 09:07

U této kauzy mě zhaujaly výroky VLKA a HALÍKA.Jsem věřící a už dávno vidím,že ti dva nejsou ani křesťané a ani opravdoví kněží.Ti klidně vymění víru za satanismus (Halík dokonce ďábla vizáží přípomíná.)Jsou jenom obhájci posthavlovské elitářské společnosti a klidně schvalují výroky Putny o katolických buznách a budou pomlouvat toho,kdo s tím nesouhlasí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.