Pila Vrchoslav shořela! Škoda je sto milionů korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pila Vrchoslav shořela! Škoda je sto milionů korun!

Tři a půl hodiny zápasili hasiči s rozsáhlým požárem.
Tři a půl hodiny zápasili hasiči s rozsáhlým požárem. (ČTK)

KOŠŤANY – Tři a půl hodiny bojovali hasiči s rozsáhlým požárem v pile v Košťanech na Teplicku. Objekt pily se nachází téměř v centru města a v době, kdy pila začal hořet, tam byli zaměstnanci. Nikdo nebyl zraněn. Škoda je ale obrovská, podle majitele dokonce více než 100 milionů korun!

„K požáru pily vyjelo sedm dobrovolných hasičů a pět profesionálních z Teplic, Mostu, Bíliny, Duchcova a Ústí nad Labem,“ řekl velitel teplických hasičů Roman Vyskočil. Když hasiči dorazili na místo, byla výrobní hala pily Vrchoslav už celá v plamenech.

Zaměstnancům pily se naštěstí nic nestalo, protože se nacházeli v administrativní budově, kterou požár nezasáhl. „Ve výrobní hale shořelo strojní vybavení, všechny mašiny na výrobu dřeva včetně surovin, které byly uvnitř haly. Administrativní budova, která je těsně u haly, zůstala plameny nedotčena, ale je značně zakouřena. Zřítila se i část střechy a statika budovy je narušena,“ vyjmenoval Vyskočil škody, které oheň napáchal na objektu.

Předběžnou škodu odhadovali hasiči na místě zásahu zatím jen předběžně na 20 až 30 milionů korun. Podle vedoucího výroby Lumíra Kadery takovou cenu mělo jen shořelé vybavení a dřevo. „Odhaduji předběžně škodu na více než 100 milionů korun. Shořely nám veškeré technologie. Jen samotná hala, která má narušenou statiku, má cenu 100 milionů korun. Měli jsme v ní také rozdělané zakázky za miliony,“ řekl Kadera.

Příčiny požáru se zatím šetří. Pila, která zaměstnává 50 lidí, nehořela poprvé. Předešlý požár nezasáhl výrobu, ale jen sila.

V noci na sobotu požár zlikvidoval také pilu v Klášterci nad Ohří na Chomutovsku. Škoda byla odhadnuta na čtyři miliony korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.