Tohle se neobléká: Dortové šaty za 178 tisíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tohle se neobléká: Dortové šaty za 178 tisíc!

Řekli byste, že je to dort? Donna a Hannah u svého maxidezertu…
Řekli byste, že je to dort? Donna a Hannah u svého maxidezertu… (Profimedia.cz. ara)

Ty jsou vážně k nakousnutí! Neuvěřitelný svatební dort ve tvaru svatebních šatů má 17 vrstev, cukráři na něho spotřebovali 22 kilo cukrové pasty a počítá se s ním pro mlsné jazýčky 2000 svatebčanů! Donna Milington z britského Staffordshire se nechala inspirovat dcerou Hannah, která prohlásila, že maminčiny svatební šaty jsou tak krásné, že by se daly zbaštit. Dort by hotov během jednoho týdne.

Ano, holčička Hannah Millington (6) přišla s nápadem udělat dortové šaty. Líbily se jí ty, které měla na sobě v den svatby její maminka. Paní Donna (36) vše ukázala a popsala cukráři a mohlo se začít.

Použilo se neuvěřitelných 224 vajec, 14 kilo mouky, 14 kilo moučkového cukru a 14 kilo másla a pečením se zabral celý jeden týden.


A jejich cena? 178 000 korun! Je 183 cm vysoký, byl naplněn 8,5 kilem vanilkového máslového krému a 3,5 kilem malinové marmelády.

„Hannah se probírala mými starými fotografiemi a napadlo ji, že uděláme stejné šaty, ale sníme je! Říkala jsem si, že je to skvělý nápad,“ vypráví matka. Tahle gigantická sladkost byla odhalena a poté snědena na Národní svatební show v Birminghamu ve Velké Británii.

Top 7 nejdražších dezertů na světě

Každý z nás si dá rád do nosu, a co by to bylo za vydatné jídlo bez sladkého dezertu na závěr? Ale víte, že může takový dortík stát jako garáž plná drahých sporťáků od ferrari po porsche? Tady jsou ty nejdražší

1. Diamond Fruitcake

1,65 milionu dolarů – 32,5 milionu korun

Nejdražší dort na světě. Cukrář ho vyráběl asi půl roku. Pak šel do dražby. Vězte, že 223 malých diamantů na povrchu udělají radost i té nejzatvrzelejší dietářce. A pozor, drahé kamínky jako jediné nejsou jedlé.

2. Strawberries Arnaud

27,58 milionu korun

Obyčejná miska jahod přelitá smetanou a ozdobená mátou. A proč je tak drahá? Když se podíváte blíž, uvidíte 4,7 karátový růžový diamant. Tak pozor, ať ho nespolknete!

3. Platinum Cake

2 561 000 Kč

Dezert je zdobený bílou polevou, s prsteny z platiny, řetězy, náhrdelníky, jehlice, přívěsky a dokonce i fólie jsou z platiny a jsou jedlé.

4. Frozen Haute Chocolate

485 000 Kč

Zmrzlý nápoj s konzistencí rozbředlého sněhu, obsahuje různé druhy kakaa z více než 14 zemí světa, mléka a 24 karátové zlato. Je zdoben diamanty a můžete si požádat i o šlehačku navíc.


5. The Fortress Stilt Fisherman Indulgence

285 650 Kč

Dezert z lahodných ingrediencí, včetně čokolády, exotického ovoce a irského krému, podávaný s mangem a kompotem z granátového jablka. Kolem dokola je akvamarín z 80 karátového zlata, který napodobuje rybí šupiny.

6. Macaroons Haute Couture

146 056 Kč

Francouzský cukrář Pierre Herme vyrobil novou makaronku, která je o trochu dražší než obvyklá. Zákazník se může vybrat z octu balsamico, červeného vína, arašídového másla a dalších náplní, které byste si přáli mezi dvěma pusinkami.

7. The Sultan´s Golden Cake

20 000 Kč

Tato cihla zlata v podobě dezertu je vytvořena z fíků, hrušek, meruněk, kdoulí, které jsou naloženy v jamajském rumu po dobu dvou let. Dort je na závěr posypaný vanilkou z Francouzské polynésie, karamelem, černými lanýži a listem 24 karátového zlata. Vyrábí se asi 72 hodin.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.