V přehradě zásobující Prahu pitnou vodou našli mrtvolu bez vnitřností! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

V přehradě zásobující Prahu pitnou vodou našli mrtvolu bez vnitřností!

Přehrada ukrývala zohavené lidské tělo
Přehrada ukrývala zohavené lidské tělo (Profimedia.cz, ara)

Děsivé chvíle prožila 22. srpna 1992 skupinka školáků, která se rozhodla strávit horký prázdninový den na břehu přehrady Želivka. V místě, kde do nádrže vtéká u obce Bezděkov malý potůček, našli useknuté ruce a části lidských stehen. A to ve značném stupni rozkladu.

Ještě týž den našli policejní potápěči na dně přehrady další části rozporcovaného mužského těla včetně hlavy. Jako poslední vylovili zohavený trup, který vrah rozřízl pilou a vyjmul z něj všechny orgány. Vnitřnosti nešťastníka se nikdy
nenašly. Vzhledem k tomu, že Želivka je zdrojem pitné vody pro celé hlavní město a okolí, leckterému Pražanovi se při té představě udělalo nevolno.

Při podzimním honu našli myslivci v lesích u přehrady pohozený občanský průkaz. Ukázalo se, že mrtvým je Michal Š. (†24) z Nového Sedla na Lounsku.
Muž žil v Praze jako bezdomovec. Naposledy ho viděli výletníci 10. srpna na Benešovsku u Sázavy. Pak jeho stopy mizí. A právě tehdy přišel podle soudních lékařů o život.

Vraha Michala Š. se nikdy nepodařilo vypátrat. Policisté nedokázali odhalit motiv hrůzného činu, ani proč vrah odebral mrtvému vnitřnosti. Spekulovalo se o vraždě s cílem získat orgány k transplantaci pro bohatého klienta ze Západu i o útoku nebezpečné sekty. Michal Š. byl totiž věřící a zajímal se i o alternativní filozofické směry. Pravdu se už asi nedozvíme… A tajemstvím zůstává i to, co se stalo se srdcem, játry a ledvinami mrtvého. Dost možná je »vypili« Pražané.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.