Tři britské matky: Mají společnou dceru! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tři britské matky: Mají společnou dceru!

Fotografie
Fotografie (internal)

Britce Katy Sladeové (31) v dětství zjistili, že trpí vzácnou genetickou poruchou – chybí jí reprodukční orgány a nikdy proto nebude mít vlastní děti. Po svatbě s Davidem (33) po miminku ale velmi toužili a na pomoc zoufalé dvojici přispěchala rodina. Sestra Lucy (27) darovala Katy vajíčko a Davidova sestra Jamie (35) jim odnosila a porodila zdravou dcerku Beatrix Eileen.

Lucy slíbila darovat sestře vajíčko ještě v mládí. „Plakala jsem, když Lucy řekla, že to opravdu udělá,“ vyprávěla Katy. Dítě ale sestře odnosit nechtěla, bylo by to její první a citově by se k němu příliš připoutala. Cizí náhradní matku pár odmítl, bál se, aby si miminko nechtěla nechat. Když o svém problému vyprávěl David své starší sestře Jamie, nabídla se, že dítě odnosí a porodí. Sama už měla tři děti a věděla, co to obnáší. Lékaři oplodnili vajíčko a implantovali ho do Jamiiny dělohy. O devět měsíců později se narodila Beatrix Eileen.

„I když použili moje vajíčko, bude vždy moje neteř,“ řekla Lucy. „Jsem šťastná, že jsem ji mohla odnosit. Věděla jsem, že není moje a soustředila jsem se na to,“ prohlásila Jamie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.