Krvavá přestřelka myslivců! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Krvavá přestřelka myslivců!

Místo divočáka trefili myslivci své kolegy.
Místo divočáka trefili myslivci své kolegy. (pro Aha! – Zdeněk Novák)

OSTRAVA – Nimrodi zase řádili! Tentokrát ale pálili po sobě navzájem! Dva myslivci (57 a 51) na Opavsku totiž během sobotních lovů postřelili namísto zvěře své kolegy. Jeden ze zraněných skončil v nemocnici v Bruntále s dávkou broků v hlavě, druhému myslivci zase náboj z kulovnice prostřelil lýtko.

Lovili divočáky a trefili kolegy: Jednoho do hlavy, druhého do nohy!

Nejprve museli volat sanitku do Kozmic na Opavsku. Nimrodovi (57) z Vřesiny totiž napálil tři broky do hlavy jeho kolega (50), když lovili divou zvěř. „Střílející myslivec se nepřesvědčil o tom, jestli se mu v dráze střely nenachází jiný člověk,“ řekl mluvčí opavské policie René Černohorský. Postřelený lovec utrpěl jen shodou šťastných náhod středně těžká zranění a mohl už včera odejít domů z nemocnice.

To druhý postřelený myslivec tolik štěstí neměl. Když při leči na kance v Hertském lese u Bohdanovic postupovali lovci v tzv. linii, nimrod ze Vsetína (51) trefil kulovnicí svého kolegu přímo do lýtka. „Byl to čistý průstřel. Vystřelil na sele divokého prasete. Místo toho ale zasáhl kolegu stojícího o pár metrů dále,“ dodává mluvčí opavské policie René Černohorský. „Lékaři jeho zranění označili za středně těžké. To znamená, že jeho léčba potrvá pravděpodobně mnohem déle než sedm dnů,“ dodal Černohorský.

I když ani jeden ze střelců nenadýchal alkohol, policie případ dále šetří pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví. Za postřelení myslivci v případě odsouzení hrozí až rok vězení.

19.12.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.