Už je to tady! Začíná prodej kaprů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Už je to tady! Začíná prodej kaprů!

 (: ČTK)

PRAHA – Tak už se začínají prodávat kapři! Dnes ráno začal v Česku hlavní »nápor«! Kilo kapra vyjde zhruba na 69 korun, výběrový kapr by pak měl být o desetikorunu dražší.

V Praze budou už zhruba od devíti hodin stát tři kádě plné nejkvalitnějších třeboňských šupináčů i na Staroměstském náměstí. „Pro všechny milovníky kaprů jsme v letošním roce připravili téměř tři tuny ryb. Předpokládáme, že se prodají tak dvě a půl tuny,“ řekl Josef Mareš, obchodní manažer společnosti, která ryby v Praze prodává. K prodeji jsou připraveny dvě kategorie kaprů. „Každý si tak může vybrat kapra první třídy, který váží do 2,5 kilogramu. K dostání bude také kapr výběrový, který váží naopak nejméně 2,5 kilogramu,“ dodal Mareš. Rybáři vylovili třeboňské kapry určené na štědrovečerní stůl stejně jako každý rok v říjnu a v listopadu.

»Kapří šílenství« se ale naplno rozjede také v dalších koutech republiky. Sádky s vánočními kapry budou stát také před velkými provozovnami Hypernovy v Teplicích nebo Plzni. „Ceny se nebudou nikterak vymykat průměru,“ uvedla mluvčí Aholdu Kateřina Pecinová. Ryby se objeví také před nákupními centry Globus nebo OBI v Havířově, Liberci, Hradci Králové a Opavě. Ryby se budou prodávat také ve Vysokém Mýtě Na Rybníčku.

Jak nakupovat kapra?

Abyste měli jistotu, že kupujete zdravou rybu, stačí dodržovat několik jednoduchých pravidel.

● Rozhodně nekupujte ryby, které plavou břichem vzhůru.
● Neberte ryby z přeplněných kádí, hrozí tu totiž riziko, že bude ryba přidušená a potlučená.
● Nekupujte mrtvou rybu, ale nechte si ji zabít od prodavače přímo před vámi!
● Pokud chcete živou rybu, doneste ji domů několik dní před Štědrým dnem a dejte ji do vany, v čisté vodě se totiž kapr pročistí a jeho masu bude chutnější.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.