Zelení zakážou silná auta | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zelení zakážou silná auta

Martin Bursík
Martin Bursík

PRAHA – Máte silné auto? Tak máte smůlu. Pokud vyhraje Strana zelených, chce prosadit ekologická paliva, boj proti velkým vozům SUV a snižování výkonu motorů! A to dokonce o polovinu, nebo i víc!

V jejich volebním programu se totiž píše: „Budeme se snažit snížit hmotnost vozidel dvakrát až třikrát a v důsledku toho snížit výkony motorů o polovinu a více.“

V programu najdeme i konkrétní návrhy na změny v daňovém zatížení dopravního systému. „Používání např. terénního auta, které spotřebuje tři až čtyřikrát více paliva než nejúčinnější spalovací motory a vytvoří několikanásobně více emisí, bude v budoucnosti zatíženo odpovídající daní z motorového vozidla. Cílem našeho přístupu je radikální zvýšení efektivity využívání paliva ve stávajících spalovacích motorech.

“ Strana zelených tím chce prosadit co nejspravedlivější systém, ve kterém řidiči v ceně používání vozidla uhradí skutečné náklady škod na životním prostředí a zdraví. Martin Bursík chce také prosadit postupné nahrazování ropy alternativními palivy. Strana zelených v poslední době hodně zasáhla do předvolebních bojů. Podle posledních průzkumů by mohla dostat až deset procent hlasů a výrazně tak zamíchat složením Poslanecké sněmovny.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.