Z toho mrazí: Policisté odhalili šmejdy, kteří míchali metylalkohol! A dělali to úmyslně! Věděli, že zabíjejí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Z toho mrazí: Policisté odhalili šmejdy, kteří míchali metylalkohol! A dělali to úmyslně! Věděli, že zabíjejí!

Obvinění muži věděli, že se kvůli nim k lidem dostane jedovatý alkohol.
Obvinění muži věděli, že se kvůli nim k lidem dostane jedovatý alkohol. (Profimedia.cz, ara)

Ta zpráva včera šokovala celou zemi. Policejní prezident Martin Červíček předstoupil před národ, aby řekl, že dva hlavní aktéři metylalkoholové kauzy už byli odhaleni! Hrůzné je především to, že »vražedný koktejl« míchali schválně! A dobře věděli, že zabíjejí nevinné! Včera přitom zemřel už 25. člověk – po třítýdenní neúspěšné léčbě naposledy vydechl muž (†55) v havířovské nemocnici. Proč to ty zrůdy dělaly?

Dva pachatelé z Moravskoslezského kraje, kteří pracovali ve firmě používající metylalkohol při výrobě směsí do vstřikovačů, chtěli vyřešit tíživou finanční situaci. Vědomě proto nakoupili jedovatou chemikálii, ze které vyrobili »brutální směs«. Tu prodali distributorovi lihovin, přestože věděli, že kvůli tomu budou umírat lidé...

Mozkem operace má být Rudolf F. (42) z Ostravy, jeho parťák mu pomáhal. Vzhledem k počtu mrtvých jim kvůli trestnému činu obecného ohrožení hrozí 12 až 20 let vězení, popřípadě výjimečný trest! „Máme jejich plné doznání včetně popisu skutku a motivace,“ uvedl státní zástupce Roman Kafka.

Práce mužů zákona ale rozhodně nekončí. Veřejnosti totiž sdělili informaci, z níž mrazí. „V současné době je až patnáct tisíc litrů takto škodlivého alkoholu uvnitř trhu v České republice,“ řekl Červíček. A policie nezjistila, kde všude. Kromě alkoholu s 20 a více procenty etanolu v rámci prohibice varuje před veškerým alkoholem neznámého původu.

Heger: Prohibice nekončí!

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) prohibici ještě nezrušil a ani to nechystá. Upřesnil, že ke včerejšku bylo v nemocnicích osmnáct lidí, přičemž ministerstvo vlastní zásobu protijedu, který by měl stačit pro deset až dvanáct otrávených ve vážném stavu. Krizový štáb pracuje na vytvoření pravidel bezpečného uvolnění alkoholu do prodeje.

John: Zdražte kolky!

Exministr vnitra a poslanec Radek John (VV) viní ministerstvo financí, které prodává kolky příliš levně. U cigaret je kolek za 40 korun, na alkohol prý stojí jen 30 haléřů. Ty se pak nakupují ve velkém a nejsou na trhu dohledatelné. „A nejen to, pokud výrobce prohlásí, že kolky například ztratil, jsou mu bez potíží a jakékoliv kontroly vydány nové,“ míní John.

Kauza v číslech

18 - Počet hospitalizovaných lidí.

21 - Počet dnů od úmrtí první oběti.

22 - Počet lidí, kteří kvůli metanolu skončili ve vazbě.

25 - Počet lidí, které jedovatý alkohol zabil.

42 - Počet obviněných v souvislosti s kauzou.

67 - Počet lidí, kteří se metanolem otrávili.

Varování: 15 000 litrů vraždícího chlastu je stále mezi lidmi!



Přečtěte si
lukreciaborgia
25. 9. 2012 • 18:11

Nedokázali jim vůbec nic!!Akorát jestli náhodou budou souzeni,tak za daňový únik,ale jinak je na ně štvanice jako na doktora Ratha.

jity
25. 9. 2012 • 13:00

lukreciaborgia moje řeč, to z nás dělají už takové pitomce, že věří, že jim to lidi sežerou.

jity
25. 9. 2012 • 12:58

ale pořád pro men neni dostačující vysvětlení proč to dělali. Když to budu dělat pro peníze, tak nebudu lidi trávit jedovatým chlastem, ale potřebuji aby ho kupovali a ne aby zhebli. To přece nedává smysl, trávit lidi, vždyť potřebovali snad zákazníky.

lukreciaborgia
25. 9. 2012 • 12:57

Tomu snad neuvěří ani trouba.Proč by to ti dva chlapíci dělali?Vždyť na tom vydělávali miliardy!!To snad podplukovník nemyslí vážně!!Neznám nikoho,kdo by tomu věřil.A i kdyby z toho ti dva chlapíci měli radost,že zabíjeli,tak je přece soudit nebudou,jsou na hlavu!!!Ti dva co chytili jsou obyčejné mruvky a hlavní viníci sedí v Poslanecké sněmovně.Z Českého Těšína třeba Marián Kuš.Proboha ať si bygoogliji články ostravské novinářky Jany Lorencové a pak ať vystoupí před lidi.Jinak to je opět štvanice na dva obyčejné distributory.Přiznání vynucené a vsadím se,že spáchají "sebevraždu",jak nevinný Otakar Tomek v případu Anna Janotová.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.