Senior s důchodem 5500 Kč Jaroslav Cvetler: Už třikrát mě okradli! Bydlí v bytě o velikosti 14 m² a je děsný smolař! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Senior s důchodem 5500 Kč Jaroslav Cvetler: Už třikrát mě okradli! Bydlí v bytě o velikosti 14 m² a je děsný smolař!

Za byt v přízemí vícepodlažního domu platí přibližně jen 30 korun za den. Svůj krcálek by ale neměnil.
Za byt v přízemí vícepodlažního domu platí přibližně jen 30 korun za den. Svůj krcálek by ale neměnil. (pro Aha! – Petr Podroužek)

Nic nemá, a přesto byl za poslední dva roky třikrát okraden. Jaroslav Cvetler (71) z Brna žije pomalu jako bezdomovec. Po odpracovaných 38 letech má důchod 5500 Kč, takže mu nezbylo nic jiného než se před třemi roky nastěhovat do bývalého skladu nábytku o rozloze 14 m². A to, co má, se mu snaží zloději ještě odnést.

1. přepadení

Z penze si dokázal ušetřit a rozhodl se, že si pořídí mobil, aby byl ve spojení se známými. „V jednom obchodě si mě vyhlídl tmavý kluk. Navštívil jsem postupně i další obchody, ale on mě pořád sledoval. Až jsem potkal dva policajty, řekl jsem jim, co mám za problém, a ať něco udělají,“ začíná vyprávět. Jejich odpověď ho šokovala: »Pane, za vámi může chodit, kdo chce«.

„Chtěl jsem, aby ho aspoň zkontrolovali,“ říká. Nakonec telefon koupil a odešel domů. „Odpoledne se dívám, kousek od otevřených dveří na dvůr kvůli větrání, v polospánku na fotbal. A najednou pod stolkem něco chrastí. Říkám si: Že by kočka? Vstal jsem – a co nevidím? Ten borec se mi hrabe v tašce! Když se naše oči střetly, vzal aspoň telefon a byl pryč,“ popisuje Jaroslav.

2. přepadení

„Šel jsem večer potmě domů a kousek od domu žebral kluk o cigaretu. Odbyl jsem ho, že nekouřím. Jak jsem odemykal dveře, tak do mě kopl, zlomil mi dvě žebra, vytrhl kabelu s doklady a 320 korunami,“ říká k další nešťastné epizodě, kterou ani nikde nehlásil, protože by to bylo stejně zbytečné.

3. přepadení

A do třetice všeho špatného. „Po nákupu mě přepadli v supermarketu ve chvíli, kdy jsem si dával zbylé peníze do peněženky. Netrvalo dlouho a jednoho přece jen dopadli. Kvůli identifikaci bych ale musel jet z Brna až do Olomouce. A to jsem chtěl jen vrátit ukradenou tisícovku,“ kroutí hlavou Jaroslav, který by tak případně zpátky získaný obnos »vyhodil« za vlak nebo autobus...

Přečtěte si
zadnice
30. 8. 2012 • 11:01

To neplatí pro chudé, policie "chrání" pouze politiky a bohaté!!! Na ostatní občany nemají čas!!! Pouze když je třeba "vybrat" nějaké pokuty.

lepabrena
29. 8. 2012 • 16:40

A to bude mít ještě další problémy, až bude někdo používat jeho doklady k půjčkám a jemu pak budou chodit exekuce na důchod- když krádež dokladů nenahlásil na policii!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.