Už dnes v obchodě zažijete šok: Ceny masa vyletí až o 16 korun! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Už dnes v obchodě zažijete šok: Ceny masa vyletí až o 16 korun!

Výmluva: Němci všechny vepře snědli.
Výmluva: Němci všechny vepře snědli. (Profimedia.cz)

Zdražování, zdražování, zdražování! Tentokrát se týká masa, hlavně vepřového a kuřecího. A nejde zrovna o drobné. Milovníci šťavnaté pečínky nebo řízku budou muset z peněženek vysypat nejméně deset korun za kilogram navíc. A to bude teprve začátek!

První – nejvýraznější – zdražení se objeví někde už v pondělí, jinde během týdne a další, už snad méně razantní, se dá očekávat do měsíce. „Myslím si, že z hlediska nejbližších 14 dnů bude nárůst vůči dnešnímu dni představovat 10 korun. Bude ale docházet k dalším korekcím celkově. Nejbližší vývoj vidím na 15 až 16 korun,“ řekl médiím Tomáš Lesa z Masného průmyslu Krásno.

 

 

Obchodníci se vymlouvají na to, že vina je na Němcích. Prý o prázdninách grilují tolik, že jednoduše všechny vepře snědli! Masa je proto prostě nedostatek pro celou Evropu, a zdražují tak všichni. Jedním z dalších hlavních důvodů je neúroda, a tedy zdražení obilí, kterým se čuníci krmí, a v neposlední řadě zdražení pohonných hmot.

Kromě vepřového navíc zdraží i kuřata. A čím dál těžší bude i pochutnat si na dobrém salámu. Je možné, že kvůli snaze příliš nezvedat ceny uzenin budou šizeny ještě více než doposud a obsah masa v nich výrazně klesne.

Autor:  aja

Přečtěte si
elis234
29. 11. 2012 • 15:06

Máte pravdu, člověk je sice všežravec, ale nikdy se maso nejedlo tolik jako dneska. A to jak se furt strašně řeší každých pár korun navíc, už mi leze krkem. To by byla katastrofa, kdyby se maso jedlo třeba "pouze" obden

jity
28. 8. 2012 • 15:46

Ano, jenomže to ta stará generace se dožívá. Dnešní doba plná stresu, uspěchanosti, nezdravých potravin, alkoholu, kouření a drog tomu prodlužování věku asi přát nebude. Jen co mladých lidí má rakovinu, hrůza a dokonce i děti.

honzina
28. 8. 2012 • 10:22

Zůstane jim ti ležet a stejně to budou muset zlevnit, jako to bylo s vejcema, obchodníci jsou d.o.b.y.t.k.o.v.é stejný jako ten gauner Kalous, chtějí si co nejvíc nahrabat a prvovýrobcům dají za výkup jen drobné, však to známe, potřebovali by rozbít palice, VŠICHNI

mnpv
27. 8. 2012 • 20:15

oprava:špatné

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.