Požár obytného domu 17 lidí je nyní na ulici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Požár obytného domu 17 lidí je nyní na ulici!

Škoda na domě je minimálně 800 tisíc korun.
Škoda na domě je minimálně 800 tisíc korun.

ÚSTÍ N. L. – Tomu se říká z pekla štěstí! Jen o vlásek uniklo kruté smrti sedmnáct obyvatel třípatrového domu v Ústí nad Labem. Včera krátce před polednem v něm totiž začalo hořet. Lidé stačili na výzvu strážníků před plameny na poslední chvíli utéct.

Dům se nachází v ústecké části Střekov. Požár vypukl podle hasičů v podkroví a začal se postupně šířit do dalších prostor domu. „Zprávu jsme přijali kolem poledne a ihned vyjeli na místo,“ řekl mluvčí ústeckých hasičů Lukáš Marvan.

Obyvatele činžáku stačili z domu ještě před příjezdem hasičů evakuovat městští strážníci. „Při likvidaci požáru střechy činžáku nebyl naštěstí nikdo zraněn,“ doplnil Marvan

Oheň byl krátce po třinácté hodině lokalizován a dál se už nešířil. Dohašovací práce pokračovaly až do sobotního odpoledne. Příčina požáru, který připravil sedmnáct lidí o střechu nad hlavou, zatím není jasná a vše se proto vyšetřuje.

Co bude s obyvateli momentálně neobyvatelného domu zatím není zcela jasné. „Pokusíme se spojit s majitelem domu a dohodnout se, jak postupovat dál,“ řekl starosta obvodu Střekov Vlastimil Žáček. Radnice je připravena ubytovat postižené občany dočasně na ubytovně.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.