Nej(ne)šťastnější muž světa: Přežil 16 smrtelných nehod! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nej(ne)šťastnější muž světa: Přežil 16 smrtelných nehod!

John Lyne: Je největším smolařem na světě?
John Lyne: Je největším smolařem na světě?

LONDÝN – Někdo by mohl říct, že Angličan John Lyne (54) má celý život smůlu. On sám si ale myslí, že je naopak dítě Štěstěny. Za život ho potkalo už neuvěřitelných 16 smrtelných nehod. A všechny přežil!

Štěstí v neštěstí měl hned po narození. Měl nevyvinuté plíce, nebylo jisté, zda přežije. V 18 měsících se vbatolil k babičce do koupelny a ze zvědavosti se napil z lahvičky, která obsahovala dezinfekci. V nemocnici mu museli pumpovat žaludek. O rok později jel s dědečkem bryčkou a spadl z ní pod projíždějící dodávku. Jako zázrakem zůstal ležet mezi koly a nic se mu až na pár modřin nestalo.

Ve dvanácti, když jel na kole, ho trefil blesk. Naštěstí sjel přes řídítka. Čtrnáctý rok jeho života byl obzvláště zlý. Napřed se málem utopil a potom, v pátek 13., spadl ze stromu – zázrakem si jen zlomil ruku. V nemocnici mu však nemohli dát anestetika, protože krátce předtím jedl. Druhý den přijel znovu a autobus, kterým do špitálu jel, naboural a John si zlomil druhou kost v té samé ruce. V dospělosti se stal horníkem. Jednou jen taktak unikl zavalení, když na něj spadl v šachtě strop, podruhé na něj kolega omylem pustil vozík plný kamení. Cestou z práce ho pro změnu srazil autobus, ale vyklouzl jen s pohmožděnou rukou. Poslední dobou už má život mnohem klidnější. Tedy až na příhodu, kdy opravoval svůj dům a narazil na elektrický kabel pod proudem…

Teď je už 32 týdnů v pracovní neschopnosti, protože spadl do odkrytého kanálu. Má poraněnou páteř a nohy a netuší, zda se ještě vůbec vrátí do práce. Je ale odhodlán žít dál naplno: „Mohlo to být horší. Mohl jsem umřít. Někteří lidé mě přirovnávají ke kočce. Doma a s přáteli se nad tím vším dobře bavíme. Myslím, že je čas, abych vyhrál nějaké miliony.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.