Slepý Petr: Kamarád mě okradl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Slepý Petr: Kamarád mě okradl

Nevidomý Petr měl v kapse kreditní kartu, na kterou si jeho »kamarád« pravidelně vybíral peníze.
Nevidomý Petr měl v kapse kreditní kartu, na kterou si jeho »kamarád« pravidelně vybíral peníze.

OSTRAVA – Kruté vystřízlivění. Asi tak se dá popsat příběh 30letého Petra z Ostravy. Je slepý a donedávna měl kamaráda, kterému věřil jako svému nejlepšímu příteli.


Jenže z člověka, který Petrovi pomáhal v každodenním životě, se vyklubal vychytralý zlodějíček!

Petrovu kamarádovi totiž nebylo zatěžko okrást nevidomého člověka i o to málo, co mu stát posílal na účet v podobě sociálních dávek. „My jsme se dost kamarádili, já jsem ho znal dobře. Tady u dveří jsem měl pověšenou ledvinku s klíči a doklady. On si ji vzal a vybíral si na moji kreditku peníze,“ líčil stále ještě překvapený Petr. „Zatím vím o třech tisících, které mi vzal, ale to je jen poslední měsíc. Asi toho bude víc,“ dodal nevidomý smutně.

„Přišel jsem na to tak, že mi měly přijít dávky a na účtu peníze stále nepřibývaly. Naopak najednou tam peníze chyběly,“ řekl deníku Aha! Petr, který v Ostravě rozhodně není jediným tělesně postiženým, který se stal obětí zlodějů.

Není to tak dávno, kdy v jednom z ostravských obchodů pánovi na vozíčku ukradl zloděj přímo z klína rychlovarnou konvici. Další, kdo neunikl zlodějům, byl muž s epilepsií, kterému za bílého dne na rušné autobusové zastávce z kapsy ukradli 7 tisíc korun. A dokonce v době, kdy ležel na chodníku v bezvědomí po prodělaném záchvatu.


Autor: (gbr)
Foto pro Aha!: Gustav Modrý

21.11.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.