Bartošová po pokusu o sebevraždu. Odborníci říkají: Iveto, vzpamatuj se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Bartošová po pokusu o sebevraždu. Odborníci říkají: Iveto, vzpamatuj se!

Iveta svého Artura určitě miluje. Vlastní labilitou mu ale podle odborníků může značně zkomplikovat život.
Iveta svého Artura určitě miluje. Vlastní labilitou mu ale podle odborníků může značně zkomplikovat život. (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Chudák kluk! Malého Artura (10), syna Ivety Bartošové (40) a Ladislava Štaidla (61), musí být každému líto. To, co doma se slavnou maminkou prožívá, totiž může ovlivnit jeho psychiku! Jeho máma Iveta už podruhé v průběhu více než jednoho roku skončila na pohotovosti.

Zničíš svému Arturovi život!

Loni v červnu spolykala prášky a zapila je alkoholem, před pár dny si málem podřezala žíly. Strach. Nejistota. Tolik nervy drásajících situací může mít na malého chlapce zničující vliv!

Strach o svého syna projevil už i Ladislav Štaidl, který prý váhá, jestli nepožádá o jeho svěření do vlastní péče. Evidentně nervově labilní zpěvačka, která všechny události ve svém životě prožívá na maximum, totiž může nevinné dítě negativně ovlivnit! „Rodinné zázemí je to, na čem v budoucnu stavíme,“ vysvětluje psycholožka Lenka Čadová. „Děti mohou být z takovýchto situací traumatizované a mohou si nést neblahé věci do života. Buď se stáhnou do sebe, jsou mlčenlivé, těžko navazují kontakty, potřebují někoho, kdo jim pomáhá navazovat dobré vztahy. Těžce nesou prohry nebo neúspěchy. Nebo to může být v rovině toho, že zlobí a upoutávají na sebe pozornost,“ říká Čadová.

Po boku Ivety Bartošové se už vystřídalo několik mužů, po Zdeňkovi Podhůrském (40) je to naposledy veterinář Roman Hanke (39). Malého Artura kromě zaneprázdněné matky vychovává hlavně jeho chůva Golda. „Vychovávání chůvou a omezené vztahy s matkou mohou mít vliv na to, že se děti bojí intimních vztahů. Předpokládají, že je jejich nejbližší zklamou, a nepostarají se o ně. Matku a otce ve výchově nikdo nahradit nemůže,“ dodává psycholožka Čadová.

Iveta je v těchto dnech, bezprostředně následujících po její hospitalizaci, s Artíkem a svým přítelem na dovolené v Alpách. Dokáže mu tam všechno vynahradit?

Tímhle může Artur v budoucnu trpět:

● Může být traumatizovaný, uzavřený sám do sebe.
● Může špatně navazovat kontakty s lidmi.
● Nedokáže zvládat prohry.
● Může se bát intimních vztahů. Nedokáže si najít holku a v dospělosti ani manželku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.