Tzv. nepřizpůsobiví versus slušní lidé: Zmasakrovali pět lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tzv. nepřizpůsobiví versus slušní lidé: Zmasakrovali pět lidí!

Tak dopadl Honza po útoku Romů.
Tak dopadl Honza po útoku Romů. (Reprofoto TV Prima)

Honzovi (23) z Kladna podřízli krk kvůli tomu, že neměl cigarety. V Olomouci skončili ve špitále dva kluci (13, 14), které kvůli obyčejnému míči zkopali do hlavy. V Tanvaldu zbili školačku cestou do školy, nechtěla dát mobil. V Břeclavi museli Petrovi (15) po napadení vyoperovat ledvinu. Jde o čtyři případy za minulých 14 dní. Ve všech jsou prý hlavními aktéry Romové.

Olomouc, 26. dubna

Chlapce (13) napadli na sídlišti Černá cesta podle svědků tři Romové. Chtěli mu vzít míč. Když mu přispěchal na pomoc kamarád (14), oba brutálně napadli – šlapali jim na hlavu. „Utrpěli četné pohmožděniny. Starší z hochů byl na tom hůř. Mladší to schytal méně,“ řekl Jan Weinberg ze záchranky.

Tanvald, 24. dubna

Nezletilou dívku napadli v úterý po půl osmé ráno cestou do školy tři romští mladíci. Chtěli mobil a peníze. Jeden ji shodil ze srázu do parku, kde stáli další dva. Když neměla telefon ani peníze, dostala tvrdý úder do břicha. Skončila v nemocnici.

„Je vidět, že se nebojí a nic si z toho nedělají. Například v marketech někdy kradou vyloženě neskrývaně. Víme, že mnozí jezdí v autech, která už od pohledu nemohou být technicky způsobilá provozu. Někteří ani nemají řidičský průkaz. Jenže jim to stále prochází,“ popsal situaci ve městě starosta Petr Polák.

Kladno, 19. dubna

Honza (23) se vracel po půlnoci domů, u výtahu ho doběhli dva Romové (Aha! informovalo) a požádali o cigaretu. Nekouří, neměl. Proto ho bodli kudlou do břicha a pak mu podřízli krk. Před smrtí ho zachránila jen rychlá pomoc jeho rodičů, kteří byli naštěstí doma.

Břeclav, 15. dubna

Petra (15) přepadli u hotelu Terezka v centru Břeclavi tři Romové a brutálně ho zbili. Po útoku dokázal zatelefonovat matce, která mu přivolala záchranku. Zranění byla tak rozsáhlá, že mu v nemocnici museli odstranit ledvinu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.