Veronika Votroubková: Exekutoři mně všechno vzali! Zbývá jen 1800 Kč na měsíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Veronika Votroubková: Exekutoři mně všechno vzali! Zbývá jen 1800 Kč na měsíc!

Veroniku Votroubkovou a její děti živí maminka.
Veroniku Votroubkovou a její děti živí maminka. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Maminka dvou dětí Veronika Votroubková (30) z Benešovska má na krku tři exekuce v celkové výši 45 500 Kč. A na jednu z nich je už vydán i exekuční příkaz. Pod hrozbou zabavení majetku tak musela podepsat splátkový kalendář na 3000 Kč, což s její mateřskou 4800 Kč není žádný med.

„To jsou naše jediné příjmy, manžel je dlouhodobě nezaměstnaný, musí nás živit maminka,“ říká zoufalá žena. Počátkem dubna přišli exekutoři, kteří ji přitlačili, aby do devíti dnů zaplatila 10 793 Kč, 3000 Kč má pak splácet každý měsíc.

„Pohledávky prý musí být zaplaceny do roka, proto je nezajímá, že beru jen o 1800 Kč více, než kolik mi vyměřili,“ dodává bezradně. „Koncem srpna jsem písemně žádala o splátkový kalendář. Reakce přišla až nyní, tedy po více jak půl roce,“ postěžovala si s tím, že však opět naprosto nezohledňuje výši mateřské.

A ještě jednu »boudu« na ni prý exekutoři ušili. „Vůbec neodečetli to, co jsem již zaplatila, a to jsem jim ukazovala doklady o zaplacení,“ zoufá si Veronika.

Exekutorská komora radí

„Můžete podat návrh na spojení exekucí. Na splátkový kalendář dlužník nemá nárok. Je na uvážení exekutorského úřadu, zda takové žádosti vyhoví. Splacení pohledávky do roka je ale více než benevolentní. Stejně tak je lepší komunikovat s úřadem oficiální cestou, jako se soudem. Pokud splátky nebudete zasílat, mohou být postihnuty vaše příjmy. Jsouli nízké a nelze provádět srážky, může být postihnut jiný majetek,“ říká viceprezident exekutorské komory David Koncz.

Přečtěte si
hhoijpoop
24. 4. 2012 • 10:13

Kravina století, čtyřčlenná rodina má nárok na víc než mateřskou, tzv. mateřská+ přídavky na děti + manžel 5měsíců podpory v nezaměstnanosti a potom by dostával manžel něco se sociálky a k tomu si může 4000 Kč měsíčně přivydělat, pokud by chtěl.

kkrampota
24. 4. 2012 • 10:05

Jak už napsali ostatní-dluhy nadělali,tak s něčím takovým museli počítat.A že jim nezapočítali již uhrazenou část-blbost-pokud to mají čím doložit,tak neznám exekutora,který by si dovolil částečnou úhradu nezapočítat. Spíše se na to vybodli,neudělali co měli a teď se diví.Jo,exekutoři jsou hajzlíci,ale spousta dlužníků taky !!!

b.r.s.a
24. 4. 2012 • 09:39

Je to tak,dostala se nějakým ???? způsobem do bulvárního plátku a myslí si,že aby ten její šel dělat ...cokoliv....,tak jim někdo peníze pošle. Když holt jsou na tom takhle,nasekali si tohle sami,tak ať ten její dělá cokoliv,ono se najde jen se musí chtít !!!! Že jim není hanba.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.