Krávy připoutal řetězem! Na celý rok! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Krávy připoutal řetězem! Na celý rok!

Policisté přijeli na pole za Polankou s veterinářem. Podle něj o týrání zvířat nejde.
Policisté přijeli na pole za Polankou s veterinářem. Podle něj o týrání zvířat nejde. (pro Aha! – Jan Lobečský)

POLANKA – Koně a krávy s telaty trpí! Zvířata na poli za Polankou jsou přivázány ke kůlům na několikametrových řetězech a nemají ani žádné ustájení. Šokovaní obyvatelé Polanky na Ostravsku se proto obrátili na policii. Ta spolu s veterinářem vyrazila včera na místo.

Koně a dobytek za vesnicí Polanka popochází po poli! Připoután k řetězům. Podle občanů Polanky má tohle všechno na svědomí starousedlík, který podle nich týrá zvířata. Koně a krávy s telaty nemají totiž podle nich žádné ustájení, které by je chránilo před špatným počasím. Celé dny musí trávit venku. V dešti, zimě, mrazu.

Na zdánlivě opuštěném statku bydlí Antonín Prokop. Je to soukromý zemědělec a má na svém pozemku takto »ustájených« devět koní a čtyři krávy. A k tomu spoustu ovcí a koz.

„Jsem jim trnem v oku, makám od rána do večera a jim se prostě nezdá, že by koně mohli být celoročně venku,“ říká Aha! soukromý zemědělec. „Jezdím tady denně okolo a ten chlap zvířata týrá, musí hrozně trpět,“ říká žena, která se obrátila na policii.

Policisté jsou však bezmocní. Verdikt veterináře Karla Ždánského je jasný: „Podle zákona se o týrání zvířat nejedná. Snášejí chlad, protože jim roste zimní srst a je o ně postaráno. To, že jsou na řetězech jim nevadí,“ řekl Aha! veterinář. „Už jsem chtěl spáchat sebevraždu, pořád si na mně někdo stěžuje,“ končí rozhovor Antonín Prokop. Se svérázným způsobem chovu ale skončit nehodlá.

15.11.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.