Sebevražda patnáctileté - Babička zavolala policii, dívka skočila z okna! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sebevražda patnáctileté - Babička zavolala policii, dívka skočila z okna!

To je ona. Snímek vzniklkrátcepřed sebevraždou.
To je ona. Snímek vzniklkrátcepřed sebevraždou. (pro Aha! – Jaroslav Kmet)

OSTRAVA – Než aby se vrátila L. H. (15) zpátky do diagnostického ústavu, raději vyskočila z okna v 8. patře! Sebevraždu spáchala ve chvíli, kdy ve dveřích bytu stáli policisté.

O dívku se starali prarodiče. Výchovu ale příliš nezvládali a dívka téměř přestala chodit do školy. Proto rozhodli sociální pracovníci o jejím umístění do diagnostického ústavu pro mládež. „Nechtěla tam být a často z toho pasťáku utíkala. Vyprávěla mi, že ji tam šikanují a bijí,“ řekla Aha! její kamarádka. Babička ale neměla pro její útěky pochopení a v neděli ráno oznámila policistům, že vnučka je zase doma. Policisté za chvíli zabušili u dveří a babička ji šla vzbudit. „Vtom četníci uslyšeli výkřik, a tak vešli dovnitř. Důchodkyně jim v šoku oznámila, že vnučka vyskočila z okna,“ řekl Aha! policejní mluvčí. Těžce zraněnou ji převezla do nemocnice záchranka, ale po chvíli těžkým zraněním podlehla. „Je to hrozné, ještě večer mi říkala, že se těší na oslavu narozenin, které má za 14 dní, a ráno byla mrtvá, nemůžu tomu pořád uvěřit,“ řekla Aha! její kamarádka. Příčinu sebevraždy šetří policie.

V úvahu přichází i strach ze šikany v diagnostickém ústavu v Ostravě. Jeho ředitel Petr Krol to ale odmítá: „Je to nesmysl, jestliže se ale potvrdí sebemenší náznak takovýchto problémů, budeme to okamžitě řešit.“ Babička si dává smrt vnučky za vinu a úplně se zhroutila.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.