Let hrůzy pro 139 lidí na lince New York – Las Vegas: Pilot se zbláznil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Let hrůzy pro 139 lidí na lince New York – Las Vegas: Pilot se zbláznil!

Fotografie
Fotografie (internal)

Otřesnou cestu zažilo 139 pasažérů letecké společnosti JetBlue na lince z New Yorku do Las Vegas. „Teroristi! Bomba! Jdeme k zemi!“ začal křičet muž a bušil na dveře pilotní kabiny, kam ho zjevně nechtěli pustit.

V lidech na sedačkách by se krve nedořezal! Pár chlapů ale posbíralo odvahu, muže zneškodnilo a spoutalo. Pak teprve vyšlo najevo, že tím bláznem je kapitán letadla!

Clayton Osbon (49) je zkušený pilot, a tak si jeho chování nikdo nedokáže vysvětlit. Pro JetBlue pracuje už 12 roků a úterní let do Las Vegas měl být jen další rutinní cestou. Asi po třech hodinách letu se kapitán začal chovat divně.

Ve chvíli, kdy si odskočil na toaletu, pilot zamkl kabinu s tím, že kapitána raději nepustí zpět. Když Osbon zjistil, že nemůže zpátky za knipl, pomateně začal tlouct do dveří. „Pusť mě dovnitř, potřebuji ty kódy! Oni s námi spadnou! Modlete se…,“ začal vykřikovat Osbon, který vyděsil všechny na palubě.

Pilot pak z reproduktorů požádal cestující, aby kapitána zkrotili. Štěstím bylo, že mezi pasažéry bylo několik policajtů cestujících na bezpečnostní konferenci. Bývalý pochůzkář Paul Babakitis s dalšími třemi muži proto Osbona rychle přemohli a spoutali.

„Myslím, že kdyby byl kapitán v kabině, nechal by letadlo spadnout,“ říká Babakitis. „Vykřikoval něco o Iráku, AlKáidě a teroristech,“ doplňuje další cestující.

Letadlo přistálo na nejbližším letišti v texaském Amarillu a pilot byl v poutech odvezen policií. Během dramatu na palubě nebyl nikdo zraněn, jen kapitán dostal pár ran, když ho cestující pacifikovali. Všichni se shodují, že zešílel, ale nikdo neví proč. To určí až vyšetření, které také ověří, zda si kapitán během letu nevzal nějakou drogu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.