Policisté ukončili pátrání po chlapci, který spadl do řeky Bíliny. Nešťastný tatínek: Mával rukama a... pak zmizel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Policisté ukončili pátrání po chlapci, který spadl do řeky Bíliny. Nešťastný tatínek: Mával rukama a... pak zmizel!

Hasiči prohledávali kořeny stromů pod hladinou.
Hasiči prohledávali kořeny stromů pod hladinou. (ČTK – Libor Zavoral)

Desítky záchranářů, policistů i hasičů včera od samého rána pátraly po tělíčku devítiletého chlapce, který se v pátek večer ztratil pod hladinou řeky Bíliny v Trmicích nedaleko Ústí nad Labem.

V pátek nasadila policie do akce potápěče i vrtulník s termovizí, chlapce hledali asi od šesti hodin večer do pozdních nočních hodin.

Neštěstí se stalo ve chvíli, když si chlapec u řeky hrál s několika dalšími dětmi a podle svědectví sklouzl po rozmočeném svahu do rozvodněné Bíliny.

„Prý se už topil a mával rukama, voda ho do sebe stahovala a najednou ho už nebylo vidět,“ svěřil se otec hledaného chlapce televizi Nova.

Řeka byla kvůli rychle tajícímu sněhu kalná, což záchranářům ztěžovalo pátrání, i tak ale prohledali pořádný kus koryta. „Poříční policie prohledala břehy Bíliny od Trmic až k Labi a oba břehy Labe až na hranici s Německem. Informovali jsme i tamní policii,“ dodala včera odpoledne mluvčí s tím, že pátrací akce byla ukončena.

Podobný případ řešili záchranáři včera také v Lipníku nad Bečvou. Chlapce (7) strhl proud potoka. Topící se dítě zachránil jeho otec.



Autor:  ajd

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.