Mafiáni zastřelili Popelku! - Vyřizování účtů v Mostě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Mafiáni zastřelili Popelku! - Vyřizování účtů v Mostě!

Policejní rekonstrukce prokázala, že v Neprakta klubu ochranka bránila své životy.
Policejní rekonstrukce prokázala, že v Neprakta klubu ochranka bránila své životy.

MOST – Vražda! Filip Popelka (26), který byl jedním z pěti obžalovaných v kauze střelby u mostecké diskotéky Neprakta klub, už k soudu nedorazí. V sobotu večer ho někdo zastřelil v místě jeho bydliště ve Wolkerově ulici v Mostě čtyřmi ranami.


Popelka měl vazby na mostecké podsvětí. Údajně pracoval pro Martina Macháčka, který je obžalován z násilných trestných činů a bývá řazen k bossům místní »mafie«. Popelka byl obžalován za události z prosince 2003. Tehdy se skupina mladých mužů snažila dostat do diskotéky Neprakta klub v Mostě násilím. Poté, co bezpečnostní služba mladíky do podniku nevpustila, začali podle státní zástupkyně ničit auto majitele klubu. Útočníci měli v rukou baseballové pálky a řetězy. Po dalším útoku dva muži z ochranky vystřelili do vzduchu. Další výstřely zasáhly osmnáctiletého mladíka, který na místě zemřel. O rok starší muž podlehl zraněním o dva dny později v nemocnici.

Popelka spolu se zbylou čtveřicí – Kamilem Karasem (28), Václavem Hrubým (22), Janem Vackem (22) a Janem Slámou (23) – čelil obžalobě z ublížení na zdraví, výtržnictví, násilí proti skupině obyvatel a jednotlivci, poškozování cizí věci a z propagace fašismu, jichž se údajně dopustili také před mosteckou restaurací Kosmos. Za to jim hrozí až tříletý trest. Soud začal projednávat jejich případ loni v únoru. Hlavní líčení je odročeno na 15. ledna.

Zpěvák Martin Maxa: Já už se nebojím!

Kliknutím zvětšeteMOST – Zpěváka Martina Maxu, který se kvůli severočeským mafiánům vzdal vlastního klubu v Litvínově, sobotní vražda Filipa Popelky nepřekvapila. Strach mu ale nenahnala.
„Obavu nemám. Já svůj klub zavřel už před třemi lety. Než bojovat celý život s mafiány a paktovat se s grázly, tak jsem to raději vzdal. Platit 50 lidí, aby bylo v podniku bezpečno, tolik jsem nevydělával,“ podotkl Martin Maxa a dodal: „Po incidentu před klubem Neprakta mě jeho majitel tehdy kontaktoval a byl si téměř jistý, že parta, co posílala »mlátičky« k němu, byla ta samá, která terorizovala můj podnik.“


Autor: (vet)
Foto Aha!: ČTK, Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.