Narazilo do sebe 21 aut! Ucpali Prahu na 6 hodin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Narazilo do sebe 21 aut! Ucpali Prahu na 6 hodin!

Poslední havarovaná auta odtáhli policisté až kolem 11. hodiny.
Poslední havarovaná auta odtáhli policisté až kolem 11. hodiny.

PRAHA – To nebyla silnice! To bylo kluziště! Řidiči, kteří vjeli včera brzo ráno na pražskou Wilsonovu třídu, neměli šanci. Na namrzlé vozovce se z jejich aut staly neřiditelné krabičky.


● Největší bouračka všech dob!
● Neprůjezdné centrum metropole!
● Tisíce lidí přijely pozdě do práce!

Na jednom místě pak do sebe nabouralo celkem 21 vozů! Hromadná nehoda zablokovala nejenom průjezd centrem, ale postarala se o kompletní dopravní kolaps Prahy. V české metropoli šlo o největší bouračku všech dob! Tisíce lidí přijely tak pozdě do práce.

Pražská magistrála ve směru do centra zůstala zablokovaná přes šest hodin! Po hromadné nehodě musela policie hlavní pražskou dopravní tepnu uzavřít a provoz odklonit okolními ulicemi. Ty se ale pod náporem několika desítek tisíc aut totálně ucpaly.

K hromadné srážce 21 aut došlo kolem páté hodiny ráno na namrzlé Wilsonově třídě, kousek před Štvanicí ve směru na Holešovice. „Jen jedna třetina účastníků nehody měla zimní pneumatiky, alkohol před jízdou nepožil žádný z řidičů,“ upřesnil šéf pražských dopraváků Pavel Švrčula. Jak k hromadné nehodě došlo? Podle mluvčího pražské policie Ladislava Bernáška byla první havárie nahlášena ve 4.55 ráno. „Než ale stačila přijet dopravní policie, nabouralo se dalších pět aut, to bylo v 5.10 ráno. Počet havarovaných vozidel se postupně zvyšoval a v 5.21 už jich bylo patnáct,“ popsal hromadnou srážku mluvčí. Počet havarovaných vozů nakonec skončil na čísle 21.

Provoz v jednom pruhu se podařilo obnovit až kolem půl desáté a magistrála byla celá průjezdná teprve po 11. hodině. Při nehodě se naštěstí nikomu nic nestalo. Pouze jedna žena utrpěla lehké zranění, když po srážce vystupovala z auta a uklouzla.

Námraza ochromila Českou republiku

● Na rychlostní silnici R35 nedaleko Hodkovic nad Mohelkou na Liberecku se včera na zasněžené silnici srazily nákladní vůz s osobním, průjezdný byl jen jeden pruh a na silnici se tvořily kolony.
● Na Záskalí na Liberecku uvízly v koloně i sypače silničářů. „Většinou to odnesly jen plechy,“ řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.
● Zcela zablokována byla také dálnice D1 na 135. kilometru ve směru na Prahu. U Měřína na Žďársku havarovala dvě nákladní auta. Na Vysočině totiž hustě sněžilo a foukal vítr.
● Několik nehod se stalo i mezi 128. a 133. kilometrem D1 ve směru na Brno.
● V Praze 10 na Černokostelecké ulici narazil autobus do sloupu veřejného osvětlení. Vůz byl naštěstí bez cestujících. Sloup spadl do křižovatky a zablokoval dopravu ve směru do centra.

Boural i moderátor Korec!

Kliknutím zvětšetePRAHA (srk) – Těsně před příjezdem na letiště, odkud měl zamířit na dovolenou na Tenerife, musel moderátor a herec Vlasta Korec (33) řešit pěknou patálii! „Hodinu a půl před tím, než jsme odletěli, do mě narazilo v mém pruhu protijedoucí auto. Naštěstí to odnesl jen nárazník a auto je pouze trochu poškrábané,“ řekl deníku Aha! Korec. „Na dovolenou se ale těším, za poslední dobu je to moje nejdražší dovolená, ale já jsem nejradši, že tam jedu s mojí Magdou, která je pro mě nejdražší,“ zavtipkoval Korec, který nakonec odlet stihl.


Autor: Helena Khánová
Foto Aha!: Martin Pekárek, ČTK

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.