Muž umrzl! Doma! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Muž umrzl! Doma!

U obce Střítež na hlavním tahu mezi Frýdkem-Místkem a Třincem se na jednokilometrovém úseku stalo včera celkem osm havárií. Hlavní příčinou řady nehod bylo na namrzlých cestách letní obutí na automobilech.
U obce Střítež na hlavním tahu mezi Frýdkem-Místkem a Třincem se na jednokilometrovém úseku stalo včera celkem osm havárií. Hlavní příčinou řady nehod bylo na namrzlých cestách letní obutí na automobilech.

PRAHA – Do Česka vtrhla zima. Na celém území včera drobně sněžilo, foukal ostrý vítr, který místy vytvářel sněhové jazyky. Na některých místech byla doprava dokonce na několik hodin úplně ochromena.


Ledové peklo: Zlomeniny na chodnících, zablokované silnice

Dušičkové ráno se tak pro řadu lidí proměnilo v nepříjemnou zkušenost s prvním sněhem. Jeden muž dokonce umrzl.

> Druhou obětí letošní zimy se stal muž (60) ze Zastávky u Brna, který zemřel v noci na dnešek na podchlazení, když seděl před brankou domu, ve kterém bydlel. Muž chlad necítil, protože popíjel alkohol a usnul. Když ho ráno po nočním sněžení nalezla sousedka, své okolí již nevnímal. První obětí letošních mrazů se stal v polovině října bezdomovec v Ostravě.

> Sněžení a zamrzlé silnice měly na svědomí obrovské dopravní problémy. Asi nejkomplikovanější byla situace na výjezdu z Plzně směrem na Prahu – dlouhé kolony aut se na silnici pokryté ledem tvořily už od šesté ráno. ,,Silničáři opět zaspali, jako každý rok. Čekali jsme v koloně čtyři hodiny,“ rozčilovali se řidiči.

> Na Vysočině měla zdravotnická záchranná služba všechny sanitky v terénu, a tak podle operačního důstojníka museli s dopravou lékaře k akutnímu případu vypomoci hasiči.Kliknutím zvětšete

> U Velké Bíteše zablokoval kamion dálnici D1 ve směru na Prahu. Hodinu stál napříč oběma jízdními pruhy a vytvořila se tam asi sedmikilometrová kolona. Dálnice ve směru na Brno byla zase zablokovaná na 157. kilometru kvůli kamionu, který narazil do brány na mýto.

> Dopravu na dálnici D1 na Vysočině včera po prvním sněžení blokovalo celkem 16 nehod. Nikdo nebyl vážně zraněn.

> Nehoda u Vysokých Studnic směrem na Velké Meziříčí si vyžádala čtyři zraněné. Opel Vectra zde skončil na střeše mimo vozovku.Kliknutím zvětšete

> V Praze záchranáři pomáhali ženě (42), která upadla na kluzkém chodníku v Bellušově ulici ve Stodůlkách. Poranila si kotník. Na zledovatělém chodníku před supermarketem v Edenu ve Vršovicích upadla další žena (86) a zlomila si krček kyčelního kloubu.


Autor: (Zpravodajové Aha!)
Foto pro Aha!: Rudolf Ulm

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.