Čistka pokračuje: Hulinský a Šťastný to zabalili! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Čistka pokračuje: Hulinský a Šťastný to zabalili!

Petr Hulinský
Petr Hulinský (ČTK)

Pražské buňky dvou nejsilnějších politických stran jsou bez svých šéfů. Včera na svoje místa rezignovali jak Petr Hulinský (ČSSD) tak Boris Šťastný (ODS).

Hulinskému odchod doporučilo vedení strany, on poté skutečně rezignoval, ale tvrdí, že je to z jeho vlastní iniciativy. Čelí podezření, že peníze určené lidem s ochrnutým svalstvem směřovaly k některým jeho známým. V dobře placených funkcích předsedů dozorčích rad Pražské energetiky a PREdistribuce zatím zůstává.

Na svou pozici neočekávaně rezignoval také Boris Šťastný (ODS). Pražská ODS si nového šéfa bude volit zřejmě v lednu. Mohl by se jím stát i primátor Bohuslav Svoboda, který kandidaturu nevyloučil. „Pokud budu navržen,“ potvrdil zájem.

Pražskou politikou hýbou změny poté, co primátor Svoboda uzavřel koalici s TOP 09. To však nejsou jediné »pády« po změně ve vedení magistrátu. Ve čtvrtek křeslo ředitele pražského dopravního podniku opustil Martin Dvořák. Údajně proto, že nechce být neustále viněn z předraženého jízdného v MHD.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.