Životní rány Bořivoje Navrátila: Maminka mu zemřela, tatínek se zastřelil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Životní rány Bořivoje Navrátila: Maminka mu zemřela, tatínek se zastřelil!

Bořivoje Navrátila stihla tragédie už v dětství, když mu zemřela maminka a pak se mu zabil i tatínek.
Bořivoje Navrátila stihla tragédie už v dětství, když mu zemřela maminka a pak se mu zabil i tatínek. (David Kundrát, Martin Hykl, ara)

Herec Bořivoj Navrátil (†78) přinášel radost v roli sympatického pana Bařinky ze seriálu Ulice každodenně po několik let milionům lidí. Jeho život však nebyl žádné peříčko. A rakovina rozhodně nebyla jedinou tragédií, která ho potkala.

Jak se v posledním rozhovoru pro deník Aha! herec svěřil, rakovina pro něj nebyla první obrovskou životní ránou. První tragédie ho postihla už jako dítě. „Maminka zemřela na tuberkulózu, když jí bylo dvaatřicet. Mně byly tehdy tři roky, bratrovi Jiřímu šest let,“ vyprávěl.

Jako by to bylo málo, další trauma si prožil jen o rok později. „Na tatínka tlačili, aby přivedl druhou  maminku, bohatou, která bude mít ráda děti. Ale tatínek se nedokázal vyrovnat se ztrátou maminky a jak to tak bývá u sňatků z rozumu, dopadlo to špatně. Tatínek se po svatbě zastřelil,“ hlesnul.  

Vzpomínky na maminku, kterých bylo jen velmi málo nakonec sepsal do knihy.
Možná proto, že se s ním život vůbec nemazlil, vždy překypoval optimismem a i v nejtěžších chvílích neztrácel smysl pro humor. „Noo, zrcadlo mi řeklo, že Sněhurka je hezčí,“ vtipkoval o svém zdravotním stavu, ačkoliv už mu bylo opravdu moc špatně...





Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.