Jarmila Chmelařová: Na rakovinu mi umřeli rodiče! A mě potkala dvakrát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jarmila Chmelařová: Na rakovinu mi umřeli rodiče! A mě potkala dvakrát!

Dnes je velmi spokojená.
Dnes je velmi spokojená. (Aha! – Petr Novotný)

Jarmila Chmelařová (60) z Mořinky na Berounsku se s rakovinou prsu musela utkat hned dvakrát. Když nemoc zaútočila, ani ji to příliš nepřekvapilo. Oba její rodiče totiž na zhoubnou chorobu zemřeli, když byla sotva dospělá.

Dnes, po dvou letech, kdy pro Aha! promluvila poprvé, je paní Jarmila rozvedená, ale cítí se skvěle a veškerou lásku věnuje svým třem kocourům.

Na onemocnění Jarka přišla před lety náhodou, když ji něco zalechtalo na pravém prsu a ona se chtěla jen poškrábat. „Při tom jsem našla bouličku. Šla jsem tedy k lékařce a ta mi řekla, že nevím, co bych si vymyslela, abych od ní dostala neschopenku,“ popsala šokující chování lékařky Jarmila.

Následovala amputace prsu a chemoterapie. Vše naštěstí dopadlo dobře. „Uvažovala jsem tehdy i o plastice prsu, ale lékař byl důrazně proti. Rakovina se prý může vrátit a pak by se na ni přicházelo jen obtížně,“ vysvětlila paní Jarmila, která je za tuto radu dnes vděčná.

„Onkolog měl pravdu! Pod jizvou na prsu mě později skutečně začalo bolet. Rakovina se vrátila a vše začalo nanovo,“ dodala. I podruhé zvítězila.

A jak se jí daří dnes, po dvou letech od našeho povídání? „Jsem smířená s tím, že rakovina může kdykoli přijít znovu. Ale žiju v přírodě a jsem psychicky vyrovnaná. Také jsem se rozvedla,“ říká.

Největší radost jí teď dělají její tři kocouři. „Děti nemám, takže všechnu lásku věnuji zvířatům. Kdybych měla peníze, otevřela bych útulek pro kočky. To je můj sen. A také to, abych dál zůstala zdravá,“ přeje si paní Jarmila a se smíchem dodává: „Taky jsem oslavila šedesáté narozeniny, ale vůbec se na ně necítím. Moje psychika nestárne,“ řakla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.