Antimonopolní úřad: STOP sociálním kartám! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Antimonopolní úřad: STOP sociálním kartám!

Jaromír Drábek
Jaromír Drábek (ČTK – Roman Vondrouš)

Kreditní karty na sociální dávky jen tak nebudou! Antimonopolní úřad zakázal ministrovi práce a sociálních věcí Jaromíru Drábkovi (TOP 09) uzavřít smlouvu na jejich provozování.

Úřad tak vyhověl stížnosti ČSSD. Té přijde podezřelé, že část reformy, která s nimi počítá, ještě úplně neprošla parlamentem, a přitom se už řešilo, kdo je bude zajišťovat.

Karty by měly sloužit jako průkazky pro příjemce peněz od státu, měly by se na ně vyplácet veškeré podpory, dávky a příspěvky. Tendr na ně vyhlásilo ministerstvo koncem června.

Sociální demokraté projekt od prvopočátku kritizují s tím, že je pro daňové poplatníky nevýhodný. A využili toho, že ministerstvo tendr vyhlásilo v době, kdy reformní zákon ještě nebyl schválený.

Ten už sice prošel Sněmovnou, minulý týden jej však odmítli senátoři. Pokud si ho ale poslanci opětovně schválí, bude platit od ledna příštího roku. A teprve pak může ministr Drábek přijít s výběrovým řízením.

Přečtěte si
marinchen
15. 10. 2011 • 09:31

To je tak kdyz predek nevi co dela zadek ,uz se me ani nechce cist co ti politici zase dojebali. lide si odhlasuji i denni tisk neni to pro ne nejake znameni ?asi ne timaji svoje penize a na nas s e r o u. ale nejsou prvni ani posledni . euro krise neni to smesne ,kdo ty eura chtel ? Brusel plati lidi neuveritelne , Spidla, pracuji tam jen pomateni lic´de Zelezny, a spol. kde pak jsou ty penizky ? no kde ?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.