Opilý řidič se zapíchl do domu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Opilý řidič se zapíchl do domu!

Z vozu mladík po nehodě utekl.
Z vozu mladík po nehodě utekl. (pro Aha! – Policie ČR, )

Krkolomný kousek se povedl řidiči (21) v noci na včerejšek v Českém Těšíně. Opilý projel plotem, naboural do domu, těžce zranil svého spolujezdce (21), a ještě se pokusil o útěk.

Krátce před půlnocí se mladík řítil městem ve voze Škoda Fabia. Rychlost jízdy nepřizpůsobil stavu vozovky a svým schopnostem. Tříramennou křižovatku »proletěl« rovně a naboural do betonového obrubníku silnice. Auto vyjelo z vozovky, proskočilo plotem a pokračovalo přes zahradu. Zastavilo se až nárazem do domu.

Mladík se ze škodovky rychle vydrápal a dal se na útěk. Bylo mu jedno, že jeho kamarád na vedlejším sedadle bojuje o život. Když ho policisté krátce poté zadrželi, bylo jasné, proč chtěl zmizet. Nadýchal 2,67 promile. Z nočního dobrodružství se jel vyspat na záchytku do Karviné.

Horší noc měl jeho spolujezdec (21). „Utrpěl zlomeninu spodiny lebeční a pohmoždění mozku,“ dodala mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Jelikož doba léčení zraněného přesáhne šest týdnů, ujali se případu kriminalisté. Řidiči hrozí trestní stíhání za ublížení na zdraví z nedbalosti. Škoda zatím ještě nebyla vyčíslena.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.