Horal uklouzl a zabil se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Horal uklouzl a zabil se!

Zkušenému horalovi už nebylo pomoci.
Zkušenému horalovi už nebylo pomoci. (pro Aha! – Karel Stejskal)

MALENOVICE – Až vrtulník s termovizí našel včera muže (39), který se v sobotu večer ztratil na Lysé hoře v Beskydech. Byl už bohužel mrtvý. Pravděpodobně uklouzl a spadl do hluboké rokle.

Muž z Malenovic se sešel se svými kamarády na horské chatě pod vrcholkem Lysé hory. Na cestu domů se vydal až za tmy. Na cestu si svítil baterkou. „Cestu výborně znal, byl to horal. Lysou běžně dobyl i 70 krát ročně,“ řekl nám jeden z jeho kamarádů. To se mu zřejmě stalo osudným. Nešel totiž po vyznačené turistické stezce, ale svými zkratkami. Horská služba i policisté po něm proto pátrali celou neděli marně. „Pátrání ztěžovala mlha a hustý déšť, přesto záchranáři skončili až pozdě v noci,“ řekl Aha! velitel frýdeckomísteckých kriminalistů Pavel Tileček.

V pondělí ráno vzlétl vrtulník s termovizí a propátrával okolí hory. V poledne pohřešovaného našel. „Tělo bylo v rokli, asi 2 kilometry nad hotelem Petr Bezruč. Z nepřístupného terénu ho musel vytáhnout vrtulník. Co bylo příčinou smrti určí pitva,“ dodal Tileček. Je ale pravděpodobné, že muž uklouzl na kamenech, zřítil se do rokle a poranil si hlavu. Zda mohl žít, kdyby ho našli záchranáři dříve, zatím soudní lékař nedokázal říct.

17.10.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.