Zmlátili policistu do bezvědomí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zmlátili policistu do bezvědomí!

Na této služebně zadržený řidič zmlátil policistu.
Na této služebně zadržený řidič zmlátil policistu.

BOR – Když policisté z Boru na Tachovsku v sobotu dopoledne vyjeli k dopravní nehodě, ještě netušili, jaké drama zažijí. Zadrželi romského mladíka, který se však za to jednomu z policistů pomstil.


Řidič (25) si pozval rodinu a...

Na policejní služebnu si zavolal příbuzné s baseballovou pálkou, a pak policistu zmlátil tak, že muž zákona skončil v bezvědomí v nemocnici.

Vše začalo na na silnici mezi Borem a Vysočany, kde havaroval se svým opelem Dušan Lacko (25) ze Skviřína. Jel příliš rychle a sjel do příkopu. Navíc neměl řidičák a nesměl za volant. Zranil při tom spolujezdkyni (18). Když k bouračce přijela policejní hlídka, pokusil se navíc utéct, měl ale smůlu. Muži zákona ho chytli a odvezli k místu nehody. „Muž ve služebním vozidle jednomu z policistů vyhrožoval, že ho zabije a ublíží jeho rodině, a ve výhrůžkách pokračoval i při šetření na místě nehody. Pak jej odvezli na služebnu k sepsání protokolu,“ říká Jolana Číhová z policejní Správy západočeského kraje. Mladík potom prohlásil, že si jde zajistit odtažení zdemolovaného auta, místo toho ale zavolal svoje příbuzné. Společně pak vtrhli zpátky na chodbu policejního oddělení. Kopali do dveří, křičeli, jeden měl v ruce dokonce baseballovou pálku! Policisté, kteří se je snažili uklidnit, netušili, že to nejhorší je teprve čeká. Rozzuřený řidič se vrhl k muži v uniformě, který ho dopadl na útěku od havárie, a dal mu tak strašnou ránu pěstí do obličeje, že policista upadl do bezvědomí. Záchranka ho musela odvézt do nemocnice.

„Byl to hrozný pohled. Policista ležel na nosítkách, obličej plný krve. Nesli ho do sanity,“ říká starosta Boru František Podlipský, který jel náhodou okolo služebny těsně po incidentu. „Byly tu tři sanitky, policejní auta a skupinka místních Romů. Je to problémová rodina,“ dodává. S tím souhlasí i další lidé z Boru. Otevřeně se o rodině Lackových nikdo bavit nechce. Všichni mají strach, že by se jim mohli Romové mstít. „Oni si z policajtů nic nedělají...“ pokyvuje hlavou místní muž.
„Přepadávají tady lidi na ulici a berou jim peníze nebo mobily, všechny by je měli zavřít,“ dodává další.

Kliknutím zvětšete„Když někdo Dušana naštve, je to špatný. Je agresivní. Je schopnej jít přes mrtvoly,“ pokyvuje smutně hlavou příbuzný útočníka. Útočníkovi za incident hrozí až pět let vězení, má totiž na svědomí hned čtyři trestné činy najednou – maření výkonu úředního rozhodnutí, jízdu bez řidičského oprávnění, výtržnictví a útok na veřejného činitele. V policejních záznamech se jméno Dušana Lacka neobjevilo poprvé. „Muž už má za sebou násilnou a majetkovou trestnou činnost,“ potvrzuje Číhová.

Napadený policista strávil sobotu a část neděle v plzeňské fakultní nemocnici, lékaři se obávali, že má otřes mozku. To se nakonec nepotvrdilo, a tak ho po nezbytných vyšetřeních propustili včera v poledne do domácího ošetřování.


Autor: (tma)
Fota pro Aha!: Vladimír Vlk

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.