Záplavy na Liberecku si loni vyžádaly pět lidských životů a způsobily škody za osm miliard korun! Rok poté! Pořád se staví... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Záplavy na Liberecku si loni vyžádaly pět lidských životů a způsobily škody za osm miliard korun! Rok poté! Pořád se staví...

V Heřmanicích poničila voda rodinný dům a vypadalo to, že bude muset být stržen. Hrozbu nakonec zažehnal statik, který povolil opravu.
V Heřmanicích poničila voda rodinný dům a vypadalo to, že bude muset být stržen. Hrozbu nakonec zažehnal statik, který povolil opravu. (ČTK – Radek Petrášek)

Obyvatelé Chrastavy na Liberecku si včera připomněli smutné výročí. Uplynul právě rok od ničivých záplav, které si vyžádaly pět lidských životů a způsobily škody za osm miliard korun. Dva tisíce lidí přišly o střechu nad hlavou.

V Chrastavě včera otevřeli kuželnu, kterou loni velká voda zničila. Místní dobrovolní hasiči, kteří při záplavách obětavě pomáhali, dostali nové hasičské vozy. Všechno ale růžové není.

Opravy nejdou tak rychle, jak by si místní přáli. Ještě dnes jsou ulice ve městě rozkopané a přes Jeřici vede jen provizorní most. Opravené není ani koryto řeky. „Dost nám to komplikuje život,“ povzdechl si starosta Chrastavy Michael Canov.

Přijde déšť a zima

Letního počasí se nedočkáme ani v následujícím týdnu. Počasí u nás bude dnes ovlivňovat frontální vlna postupující z Alp, která k nám přinese studený a vlhký vzduch. V jihovýchodní části republiky bude zataženo s deštěm. Ojediněle se objeví i bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 16 a 20 stupni.

Stejné počasí nás čeká i zítra. Ve středu se dokonce ještě o dva stupně ochladí. Mírné oteplení přijde ve čtvrtek, kdy rtuť teploměru ukáže 21 stupňů. Oteplovat se bude i v dalších dnech. V neděli by mohly teploty vystoupat k 25 stupňům. Obloha však bude stále zamračená.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.