Týraná Renata: Strach o život trvá! Kufry máme s dětmi sbalené! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Týraná Renata: Strach o život trvá! Kufry máme s dětmi sbalené!

Renata se svými dětmi Verunkou a Matějem.
Renata se svými dětmi Verunkou a Matějem. (Aha! – Martin Pekárek, ara)

Hodiny plné hrůzy v posledních dnech prožívala Renata Kolářová (39) z Úlibic na Jičínsku. Hrozilo, že se k ní a jejím dvěma dětem po ročním soudním vykázání z domu vrátí její manžel (38). Ten zoufalou ženu dlouhá léta týral. Zatím se však doma neobjevil a Renata doufá, že to tak už zůstane!

Za Martina Koláře byla paní Renata provdaná deset let. Letos v březnu se s ním rozvedla, on se ale proti rozhodnutí soudu odvolal. Tyran, v minulosti už 6krát soudně trestaný, svou ženu surově bil, přiložil jí k hlavě zbraň s tlumičem a vyhrožoval, že ji zabije. Vystrašená žena dokonce sepsala závěť! (Deník Aha! informoval.)

Ve čtvrtek navíc vypršela lhůta, po kterou se ve společném domě nesměl objevit. A paní Kolářová a její děti Veronika (8) a Matěj (5) se bály, co se bude dít. „Naštěstí se zatím neobjevil a nemáme od něj ani žádné zprávy. Podle nejnovější informace od jeho advokáta by se měl zdržovat mimo naši republiku. Ale je otázka, jestli je to skutečně tak,“ vypráví Kolářová. Ta už před několika dny sbalila sobě i dětem kufry a čekala, že bude muset opustit dům.

Ozvala se sociálka

„Verunka se bála tak moc, že ani nechtěla spát v dětském pokojíčku, ale jen se mnou. Ve čtvrtek děti dokonce v zamčeném baráku hlídal dědeček, protože já musela do práce,“ popisuje poslední dny plné stresu paní Renata, která věří, že k tomu, že se manžel ještě nevrátil, jí pomohl i článek v deníku Aha!

„Dokonce se ozvala i sociálka, která mi nabídla azylové bydlení. To jsem ale odmítla, není to pro mě přece řešení. Proč mám ze strachu o život opouštět dům, v němž žijeme a který sama splácím? Nehledě na dluhy, které platím po manželovi,“ říká.

A protože jí ve složité situaci úřady nijak pomoci nedokážou, spoléhá na jedinou možnost, jak se ještě sama chránit a zabránit manželovi vstoupit do domu. „Zkusíme mu zakázat vstup na moje pozemky kolem domu. Všechny jsem je koupila za svobodna,“ vysvětluje Renata, která věří, že se se svým manželem vypořádá finančně a hrozná noční můra konečně skončí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.