Tereza Brodská: Dohnala otce na psychiatrii! A on se pak zastřelil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tereza Brodská: Dohnala otce na psychiatrii! A on se pak zastřelil

Tereza Brodská
Tereza Brodská

PRAHA – Byla Tereza Brodská (37), hvězda seriálu televize Nova Ulice, dobrou dcerou svému otci Vlastimilu Brodskému (†81)?


DĚSIVÉ RODINNÉ TAJEMSTVÍ

Své o tom vypovídá sám Brodský v rozhovoru se Zuzanou Maléřovou, který spisovatelka krátce před jeho smrtí zaznamenala na albu Prohrané slzy. V něm Brodský vzpomíná na časté konflikty s Terezou, které ho přivedly až do blázince! „Z jednoho takového konfliktu jsem se léčil na psychiatrii,“ svěřil se doslova Brodský. O co šlo, ale neprozradil... Brodský nakonec na své milované chalupě ve Slunečné spáchal sebevraždu. Před čtyřmi lety se tam zastřelil pistolí!

Věčně utrápený pohled herce Vlastimila Brodského byl pro řadu lidí stejně záhadný jako úsměv slavné Mony Lisy. Herce totiž trápil rozporuplný vztah s dětmi, synem Markem a především s dcerou Terezou (37)! „Mě ten konfliktní vztah strašně deprimuje, strašně ničí, a pokud můžu být úplně upřímný, tak z jednoho takového konfliktu jsem se nedávno léčil na psychiatrii,“ přiznal tehdy Brodský. „A já to konfliktní dítě mám v tu ránu daleko víc rád než to nekonfliktní, protože bych chtěl, aby se zase vrátilo zpátky. Abysme si zase rozuměli a mohli ruku v ruce čumět na hvězdičky,“ dodával slavný herec.

Kliknutím zvětšete„U Terezky mám pocit, že jsem chyboval,“ myslel si Brodský. „Práce bylo moc, takže jsme Terezku svěřili na vychování na celých prvních sedm let jejího života. Jaksi na ni bylo působeno vlivy, které já za etické, mravní a morální nepokládám. Nejsem ale schopný si s dětmi promluvit otevřeně a upřímně z očí do očí, je to pro mě tabuizované tím, abych nějak neměnil vztahy k jejich matkám. Terezka, kdykoliv měla pocit, že chci říct něco negativního na adresu její maminky, velmi hlučně a kategoricky protestovala,“ svěřil se Brodský Maléřové s tím, že jeho rozvod po 18 letech s Terezčinou matkou Janou Brejchovou byl zbytečně konfliktní. Z prvního manželství, s tanečnicí a pedagožkou DAMU Boženou Křepelkovou, měl Brodský syna Marka, výtvarníka, herce a hudebníka. I ten měl prý otci za zlé, že se rozvedl s jeho matkou. „Marek měl pocit, že to nebylo správné, a stal se příznivcem co nejtrvalejších vztahů. Ale jenom do té doby, než se sám poprvé rozvedl a potom podruhé,“ uzavřel Brodský před svou smrtí povídání na pro něj nelehké téma.


Autor: (rep)
Foto: TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.