Markétka s nemocí motýlích křídel: Jela navštívit ministra! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Markétka s nemocí motýlích křídel: Jela navštívit ministra!

Markétka už je s ministrem kamarádka.
Markétka už je s ministrem kamarádka. (Aha! – Martin Přibyl)

Markétka Svobodová (5) z Tuhaně u Mělníka, která trpí nevyléčitelnou genetickou nemocí kůže, včera zažila výlet, o jakém se jiným dětem ani nezdá.

Jela na návštěvu k ministru školství Josefu Dobešovi, který pro ni, jejího brášku a maminku poslal luxusní superb i s řidičem!

Dobeš se díky deníku Aha! stal Markétčiným patronem a spolu s ostatními zaměstnanci ministerstva pořádá pro holčičku dlouhodobou sbírku. Markétka má kůži jemnou jako motýlí křídla a neustále potřebuje speciální náplasti, které ji chrání před stržením kůže, bolestivými puchýři a otevřenými rankami. Ty nejlepší z nich ale pojišťovna nehradí.

„Pan ministr rozeslal osobní dopisy zaměstnancům, ve kterých je oslovil s tím, že mohou Markétce přispívat do kasiček na ministerstvu. Kasičky budou postupně ve všech budovách úřadu a přispívat bude moci i veřejnost,“ popsal Martin Korych z ministerstva školství.

Peníze se boudou vybírat co dva měsíce a přes občanské sdružení Zrnka budou putovat k nemocné Markétce. „První částku použijeme na podzim na léčebný pobyt u moře. Mořská sůl dobře hojí Markétčiny rány,“ vysvětlila maminka Jana Svobodová.

Sama Markétka si včerejší výlet do Prahy velmi užila. „Zpočátku se styděla, ale bylo to pro ni velké zpestření, které nezažívá každý den,“ dodala maminka.

843712:gallery:true:true

Přečtěte si
bozena11444
20. 3. 2011 • 10:26

je dobře, že chcete pomoct Markétce, ale rozšiřte sbírku i na další děti, takto nemocné. Moc jich není, ale je to hrozné, když pojišťovna nedá na to, co ti nemocní potřebují. A kde má vzít rodina měsíčně tolik tisíc.

ajlili
19. 3. 2011 • 14:25

začnou na ministerstvu dělat něco pořádnýho. Markétce to moc přeju,doufám že se jí takto život ještě více zpříjemní...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.