Příběhy pejsků z útulků: Max na zlé už zapomněl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Příběhy pejsků z útulků: Max na zlé už zapomněl!

„Disciplína musí být, je ale čas i na mazlení,“ říká Maxíkův nový pán Martin G.
„Disciplína musí být, je ale čas i na mazlení,“ říká Maxíkův nový pán Martin G. (Pro Aha! – útulek v Řepnici u Libochovan, Martin G.)

Max je další ze čtyř štěňat, která vyhodil majitel na mráz a doufal, že se jich tak bez potíží zbaví. Na to už si ale Maxík nevzpomene.

Z útulku v Řepnici u Libochovan si ho totiž odvedl jeho nový pán a doma na něj navíc čekal jen o málo starší psí kamarád Arnie.

Chtěli jsme ještě jednoho pejska, aby Arniemu nebylo smutno, když jsme v práci,“ říká Maxův pán Martin G. (24). Rozhodlo i to, že Maxík jako kříženec dogy nebude žádný mrňous.

Arnie je totiž bernský salašnický pes a už v šesti měsících váží 40 kilo. Potřeboval tedy odpovídajícího parťáka. „Mají velkou zahradu a v předsíni gauč. Zatím šéfuje větší Arnie, ale Max už teď je ostřejší a je skvělý hlídač,“ říká Martin.

Max kamaráda s chutí kopíruje, a tak začíná dobře poslouchat. Nový majitel je prý přísný.

„Budou velcí, a tak disciplína musí být, ale i mazlení k tomu patří. S přítelkyní máme zvířata moc rádi,“ dodává páníček a přiznává, že hafani už pronikli i do jejich postele.

Spikea panička neuživila

Nového pána hledá temperamentní kříženec chrta s labradorem Spike. Je mu teprve 1,5 roku a miluje pohyb. Majitelka ho dala do útulku z ekonomických důvodů.

Spike je šťastný, když se může honit se psy, a tak by mu určitě smečka nevadila. Agresivní není ani na lidi, jen je zpočátku při seznamování opatrný. Umí podávat pac a zná povel »sedni«. Má překrásný, lehký a ladný, typicky chrtí běh.

Spike čeká v útulku v Kralupech nad Vltavou. Volejte 775 105 275.

Přečtěte si
cherrie8
8. 3. 2011 • 15:03

Martine, jsi zlatý kluk, teda nejen Ty, ale i Tvoje přítelkyně (té šeptám do ouška, rozmazluj ) dekuji za Maxe.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.