Skandál! Jak policie (ne)pátrá po vlastním kolegovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Skandál! Jak policie (ne)pátrá po vlastním kolegovi!

Jaromír Šeda
Jaromír Šeda (Policie ČR)

Tak to je síla! Takhle funguje, lépe řečeno nefunguje, česká policie!

Na svých internetových stránkách zveřejňuje portréty stovek lidí, po kterých se pátrá kvůli tomu, že spáchali zločin nebo nenastoupili trest odnětí svobody. Přitom, jak se Aha! přesvědčilo, někdy jsou pachatelé přímo doma a mužům zákona je to fuk!

Jde o případ hledaného Jaromíra Šedy (42) z Lišova na Českobudějovicku, bývalého policisty odsouzeného za různé delikty, hlavně řízení v opilosti. I z řad policie byl vyhozen pro neschopnost, aroganci a údajné opilství. A teď po něm muži zákona »pátrají«.

„Přesto, že jsme osm let rozvedení, on ke mně chodí jako domů. Když jsem to volala na služebnu, ani se neobtěžovali ty dva kilometry pro něj přijet!“ stěžuje si Aha! exmanželka hledaného, která si nepřeje zveřejnit jméno. „Po pachateli policisté pátrají, avšak nemohou čekat denně před domem, kde nemá bydliště a kam by mohl jen přijít,“ hájí se mluvčí policejního sboru.

Jindy ale policie dostala jasnou hlášku, že se Šeda nachází v domě své bývalé ženy. Tehdy přijeli, on se ale mezitím schoval na půdě. „A tak se tu rozhlédli a zase odjeli. Přitom si na něj mohli počkat, nebo pro něj na tu půdu dojít!“ nechápavě kroutí hlavou žena, která sama vychovává dvě děti a je v invalidním důchodu.

Hledaný pachatel, který má jít na několik měsíců za mříže, jí na děti nepřispívá, občas vyhrožuje, dokonce ji prý i napadl. „Už se tu bojím. Co je to za policisty, když moji rodinu ani neochrání?“ ptá se zoufalá žena.

Pomozte policii. Víte, kde se hledaný Jaromír Šeda nachází? Volejte 158.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.