Další požár v Plzni! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Další požár v Plzni!

Na sídlišti Lochotín hořela výtahová šachta panelového domu.
Na sídlišti Lochotín hořela výtahová šachta panelového domu. (pro Aha!: Vladimír VLK)

PLZEŇ – Den po požáru v areálu Plzeňského Prazdroje hořelo včera v západočeské metropoli znovu! Celkem 25 nájemníků, z toho sedm dětí, museli hasiči kvůli požáru výtahové šachty evakuovat ze sedmipatrového paneláku na plzeňském sídlišti Lochotín. Mezi dětmi byl i teprve tříměsíční Bertík Hajný. Toho vynesli hasiči ve speciální ochranné kukle, aby se nenadýchal jedovatého kouře.

Tříměsíční Bertík dostal masku

,,Hasiči na nás zabouchali a řekli nám, ať jdeme dolů, že dole hoří šachta. Všude byl kouř a dým,“ řekl deníku Aha! Pavel Hajný krátce poté, když lékaři v sanitce ošetřili jeho malého Bertíka.

,,Ještě že hasiči přijeli včas a uhasili to. Je dobře, že nás vyvedli ven a nikdo tam nezůstal. Hlavně děti že jsou v pořádku,“ řekla s úlevou v hlase nájemnice z přízemí. Tu probudil ráno před sedmou štiplavý kouř, a tak hned zavolala hasiče. Právě u jejího bytu zapálil někdo krabici reklamních letáků, která zničila celou výtahovou šachtu.

Škody odhadují policisté na půl milionu korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.