Dnes zdarma s deníkem Aha! - Pohádky od vašich dětí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Dnes zdarma s deníkem Aha! - Pohádky od vašich dětí

Po krásné knížce pohádek z říše dětské fantazie se jistě nemůžete dočkat dalšího vydání. Právě dnes vychází další díl jako příloha deníku Aha!. Nechte se vtáhnout pohádkového světa očima vašich dětí.

..

Dětská fantazie nezná hranic. A když se samy děti stanou spisovateli, vznikají dílka, jaká by jim jistě záviděl i největší z pohádkářů Hans Christian Andersen. S deníkem Aha! je můžete dnes získat ve speciální příloze jako ilustrovanou knížku pohádek, jejichž autory jsou děti našich čtenářů.

Nechte se naladit ukázkami z této knížky, které můžete číst svým ratolestem před spaním …

O krásném prstenu

Byl jednou jeden princ a ten měl po své mamince krásný prsten. Toužil se oženit a předat prsten své nevěstě, ale nemohl žádnou najít, proto se rozhodl, že se vydá do světa. Dozvěděl se, že za hranicemi jejich království žije starý král s dcerou a rozhodl se, že je navštíví.

(Hanka Hudečková, 10 let)

Proč někteří čerti musejí být v pekle

V jedné zemi bylo na soutoku řeky Labe a Orlice krásné město. Lidé si mysleli, že to je Hradec Králové, ale doopravdy se jmenovalo Čertíkov. To proto, že místo lidí tam bydleli jenom čerti. Velcí dospělí čertotatínci, čertomaminky a čertobabičky i maličká čertomiminka a větší čertožáci a ti podobně, jako lidské děti, museli chodit do školy. Čertoškola byla velká, krásná a měla i nové hřiště, protože hodně čertíků milovalo tělesnou výchovu. Nejchytřejší čertíci chodili do 3.A a ti zlobiví, kteří byli stále špinaví, nechtěli se učit a nenosili domácí úkoly, byli ve 3.D.

(Ondřej Bárta, 8 let)

O slůněti Rozárce

V jedné vzdálené zemi žilo malinkaté slůně Rozárka. Byla hodná, milá a laskavá, ale nic jí to nepomohlo, stejně se jí všichni ve škole smáli.Ona měla totiž tuze krátký chobot. To bylo pořád samé:,,Koukej, krátkonoska jde!“ „,Kde´s nechala chobot?“ ,,Jsi ty vůbec slon?“.A takhle to bylo pořád dokola. ,,Ale vždyť já za to nemůžu, že mám krátký chobůtek, tak proč se mi pořád smějí?“ ptala se sama sebe Rozárka. Každý večer doma plakala, ale nechtěla nikomu říct, že je z toho tak nešťastna.A tak jen tiše trpěla.

(Anna Králová, 12 let)

Ilustrace Jaroslav Benda

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.