Anička Janatková (9) »není« už 59 dnů - Potápěči hledali v ledové Vltavě | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Anička Janatková (9) »není« už 59 dnů - Potápěči hledali v ledové Vltavě

Anička Janatková
Anička Janatková (Aha! – Martin Přibyl, Mediafax)

V mrazivé Vltavě včera pokračovalo pátrání po pohřešované Aničce Janatkové (9), která 13. října zmizela cestou ze školy v pražské Troji. Po její stopě se vydal poříční oddíl pražské policie.

Než akce, do které bylo nasazeno osm potápěčů na dvou člunech a vrtulník s termovizí, mohla včera kolem osmé hodiny ranní vypuknout, snižovalo Povodí Vltavy hladinu řeky během celé středy. Celkově klesla v některých místech až o dva metry. Policisté pak mohli prohledat zhruba osmikilometrový úsek od zdymadla v pražské Troji až do Klecan.

I když potápěči byli nepřetržitě asi pět hodin ve vodě, pohřešovanou školačku nenašli. Akci ukončili kolem 13. hodiny. „Nově nasbírané poznatky budeme teprve vyhodnocovat. Výsledky napovědí další směr, kterým se kriminalisté v pátrání vydají,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Kriminalisté budou zkoumat zejména záznamy, které získal z odhalených břehů vrtulník s termovizí.

Podle Zoulové nešla policie po nové žhavé stopě. „Na řeku jsme se vrátili opakovaně, oblasti jsme prohledávali již dříve. Chtěli jsme znovu zmonitorovat celý úsek,“ dodala mluvčí.

Dosud nejžhavější stopu po Aničce přinesly vzorky DNA. Na jejich základě kriminalisté zadrželi muže (41) z Mostu, kterého obvinili ze zbavení osobní svobody. Soud pro Prahu 8 na něj však odmítl uvalit vazbu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.