Na pražské radnici budou lítat vajíčka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Na pražské radnici budou lítat vajíčka!

Vejce jdou dnes před pražským magistrátem na odbyt.
Vejce jdou dnes před pražským magistrátem na odbyt. (ČTK)

Rozvášnění demonstranti si navzájem rozdávají náboje – vajíčka a rajčata. Schyluje se k bitvě?! Tak vypadá v těchto chvílích situace před pražským magistrátem, kde se srocují nespokojenci s novou koalicí ODS a ČSSD.

Kolem deváté hodiny jich bylo na místě podle odhadu policie asi 300, jejich počet narůstá. Část lidí už sedí také v zastupitelském sálu, kde se v 10 hodin sejde ustavující jednání zastupitelstva. Zvolit má nového pražského primátora. Měl by se jím stát volební lídr ODS gynekolog Bohuslav Svoboda.

Demonstranti mají transparenty s nápisy „Nechceme prasárnu“ a „Kmotři ČSSODS strýček Jedlička – Svoboda“. Někteří lidé přinesli na náměstí před radnici také vajíčka, která ostatním rozdávali.

Proti koalici občanských a sociálních demokratů vznikla také petice, kterou na internetu podepsalo přes 22 000 lidí. Organizátoři petice chtějí podpisové archy dnes předat zastupitelům. „Doufáme, že si politici uvědomí, že to lidé nechtějí,“ řekla jedna z demonstrujících.

Čtěte také:

Praha - Velká koalice

Kalousek chce omluvu!

Velká města ovládla ODS a ČSSD - TOP 09 v ofsajdu!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.