Pejsek smolař Jack (3) - Vyhodili ho na mráz! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pejsek smolař Jack (3) - Vyhodili ho na mráz!

Pracovnice útulku Eva Illíková a Jack.
Pracovnice útulku Eva Illíková a Jack. (pro Aha! – Jan Čada)

Pořádného psího smolaře s pohnutým osudem, ale i nezdolnou vůlí a nebývale dobrým srdcem mají ve zlínském útulku. Německý ovčák Jack (3) na letošní rok určitě nezapomene.

„Koncem ledna nám ho ve velkých bolestech přivezla městská policie, někdo ho s komplikovaně zlomenou přední packou vyhodil v mrazu u silnice,“ vzpomíná pracovnice útulku Eva Illíková. Za týden ho už čekala náročná operace, po ní ještě druhá. V ráně totiž zůstal odštěpek kosti, což ovčákovi působilo značnou bolest. Když pak chtěli po delší době Jackovi jeho zachránci vyndat zpevňující hřeby, zůstali doslova zírat. Jack si totiž neznámo jak pro změnu přetrhl na zadní noze křížové vazy.

Psí smolař roku se ale po čase vylízal i z téhle rány osudu. „Dnes je snad největším miláčkem u nás v útulku, je přítulný k lidem, stará se o štěňata,“ říká Eva Illíková s tím, že by pejskovi »sedla« rodina s dětmi a domek se zahradou. Vzhledem k překonaným zraněním má snad jediný handicap, neměl by se vydávat na dlouhé túry. Podle pracovníků útulku se původní majitel Jacka zbavil z obavy, že by neměl 10 tisíc korun na první operaci zlomené psí nohy...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.